Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
- Πρέπει να προσέξουμε και να πλύνουμε τα έντερα πολύ καλά. Μετά με μαχαίρι τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
- Πλένουμε το συκώτι και τα γλυκάδια και τα κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια για την γαρδούμπα κοκκινιστή.
- Παίρνουμε ένα κομμάτι γλυκάδι και δύο συκώτια και τα τυλίγουμε με ένα κομμάτι έντερο.
- Βάζουμε σε ταψί λάδι και το τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας.
- Κόβουμε κομμάτια τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε στο ταψί να τσιγαριστούν.
- Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Τοποθετούμε από πάνω τα γαρδουμπάκια, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τα δαφνόφυλλα, τους κόκκους και τον πελτέ, τον οποίο έχουμε λιώσει σε λίγο νερό.
- Ρίχνουμε νερό και βάζουμε το ταψί στο φούρνο. Στην αρχή στους 200°C και μόλις αρχίσουν να βράζουν χαμηλώνουμε στους 170°C και ψήνουμε περίπου 1-2 ώρες.