Γαριδες σαγανακι κατεψυγμένες από την Αργυρώ. Λεμονάτες γαρίδες με μουστάρδα νηστίσιμες σαν της γιαγιάς

Γαριδες σαγανακι κατεψυγμένες από την Αργυρώ. Λεμονάτες γαρίδες με μουστάρδα νηστίσιμες σαν της γιαγιάς

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
43
  • 400 γρ. γαρίδες
  • 1 ρίζα φινόκιο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φρέσκια καυτερή πιπεριά Τσιλι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 30 ml ούζο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • Χυμό από 2 μέτρια λεμόνια
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τις γαρίδες

    Κρατάμε τις γαρίδες με το κέλυφος.

    Καθαρίζουμε το φινόκιο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.

    Ψιλοκόβουμε την πιπεριά.

    Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

    Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φινόκιο σε δυνατή φωτιά να καραμελώσει και να ροδίσει.

    Έτσι θα βγάλει όλη του την γλύκα και όλα τα αρώματα του.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στις γαρίδες και τις ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

    Προσθέτουμε τις γαρίδες στο καραμελωμένο φινόκιο και σοτάρουμε για 1’ από κάθε πλευρά.

    Μόλις κοκκινίσουν οι γαρίδες είναι έτοιμες.

    Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά.

    Σβήνουμε με το ούζο κι αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.

    Χαμηλώνουμε την φωτιά στο πολύ χαμηλό.

    Διαλύουμε την μουστάρδα με τον χυμό λεμονιού σε ένα μπολ.

    Περιχύνουμε τις γαρίδες.

    Ανακατεύουμε τις γαρίδες μέχρι να ντυθούν με την σάλτσα μουστάρδας και λεμονιού.

    Μόλις πάρει βράση η σάλτσα τραβάμε το τηγάνι από την φωτιά.

    Προσθέτουμε ελάχιστο νερό να αραιώσει η σάλτσα μουστάρδας αν θέλουμε πιο αραιή ζουμερή σάλτσα.

    Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένες φούντες φινόκιο.

    Σερβίρουμε αμέσως.

    Εσένα ποια είναι η αγαπημένη σου συνταγή με γαρίδες;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για: φαγητά με θαλασσινά
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται