• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
1622
  • 12 γαρίδες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 μαραθόριζα ψιλοκομμένη
  • 1/4 φλ. ούζο
  • 2 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες πομοντόρια φρέσκα ή εμπορίου
  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη
  • 100 γρ. φέτα σε κομμάτια
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Πρώτα καθαρίζουμε το σώμα από τις γαρίδες (κρατώντας τα κεφάλια πάνω στο σώμα).

    Αφαιρούμε το έντερο. 

    Η σαλτσα

    Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στις γαρίδες και τις ροδίζουμε στο ελαιόλαδο για 1΄ από κάθε πλευρά.

    Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη μαραθόριζα.

    Αφήνουμε να σοταριστούν για 3-4 λεπτά.

    Σβήνουμε με το ούζο.

    Βγάζουμε τις γαρίδες σε πιάτο για να μην παραβράσουν, τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.

    Προσθέτουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη.

    Αφήνουμε να βράσει, περίπου 6-7 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να μελώσει.

    Ξαναβάζουμε τις γαρίδες στη σάλτσα και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

    Βράζουμε για 1-2 λεπτά.

    Προσθέτουμε τη φέτα σε κομμάτια, να λιώσει με τη ζέστη του τηγανιού.

    Σβήνουμε τη φωτιά.

    Για το σερβίρισμα

    Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.

    Μικρα μυστικά

    Ελάχιστο ελαιόλαδο θα δώσει νοστιμιά, χωρίς να βαρύνει καθόλου.

    Προσέξτε το μαγείρεμα της γαριδας . Τη θέλουμε ολόφρεσκη, τρυφερή και ζουμερή με όλα τα ζουμάκια της μέσα στη σάλτσα. Αυτό το πετυχαίνουμε με ολιγόλεπτο βρασμό. Έτσι δεν σκληραίνει στο τέλος και δεν αποκτά ελαστική υφή.

    Κρατήστε το κεφάλι της, γιατί δίνει τους πολύτιμους χυμούς του, ενισχύοντας το φαγητο με θαλασσινή φρεσκάδα.

    Όλη η παρασκευή, πρέπει να γίνει μέσα στο ίδιο σκεύος και όλα τα υλικά να αφήσουν το πολύτιμο άρωμα τους.

    Η γεύση του ούζου και της μαραθόριζας κάνουν πραγματικά την διαφορά. Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό και η γεύση αξέχαστη.

    Η προσθήκη καυτερής πιπεριάς δίνει στο πιάτο πικάντικη νότα.

    Αν θέλετε να τα απολαύσετε κατά την διάρκεια της νηστείας, μπορείτε απλά να παραλείψετε την φέτα.

    Βίντεο

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για: φαγητά με θαλασσινά
    Σπιτικη κουζινα
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται