Γαρίδες στο φούρνο με βούτυρο γαρίδας, μια εντυπωσιακή πρόταση για να την σερβίρετε σε ένα γεύμα και να εντυπωσιάσετε. Το βούτυρο γαρίδας είναι συνταγή...

Γαρίδες στο φούρνο με βούτυρο γαρίδας, μια εντυπωσιακή πρόταση για να την σερβίρετε σε ένα γεύμα και να εντυπωσιάσετε. Το βούτυρο γαρίδας είναι συνταγή με σπάνια νοστιμιά και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ενισχύσετε οποιοδήποτε πιάτο θαλασσινών θέλετε.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
112

Για τις γαρίδες στο φούρνο

  • 16 γαρίδες με κέλυφος
  • 300 γρ. φρέσκα μανιτάρια ανάμεικτα
  • 4 κ.σ. βούτυρο γαρίδας
  • 2 φλ. βρασμένο ρύζι μπασμάτι
  • 2 λάιμ για σερβίρισμα
  • Λίγο φρέσκο κόλιανδρο

Για το βούτυρο γαρίδας

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 κλων. θυμάρι
  • 4 γαρίδες ολόκληρες με κέλυφος
  • 30 ml κονιάκ
  • 125 γρ. μαλακό βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο ξύσμα λάιμ
  • 1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
  • 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC, στον αέρα.

    Σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, βάζουμε 1/4 από το βρασμένο ρύζι σαν βάση.

    Βάζουμε επάνω φέτες από ανάμεικτα φρέσκα μανιτάρια.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Ακουμπάμε επάνω 3 ολόκληρες γαρίδες με το κέλυφος.

    Βάζουμε 1 κουτάλια βούτυρο  πάνω στις γαρίδες.

    Κλείνουμε το χαρτί σε πουγκί και δένουμε με σπάγκο ψησίματος.

    Ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα πακέτα με τις γαρίδες φούρνου.

    Βάζουμε τα πακέτα σε μικρό ταψί και τοποθετούμε στη μεσαία σχάρα.

    Ψήνουμε για 15 λεπτά.

    Για να σερβίρουμε, κόβουμε από πάνω τα πακέτα και ανοίγουμε το χαρτί.

    Πασπαλίζουμε με λίγο κόλιανδρο ψιλοκομμένο και σερβίρουμε με λάιμ κομμένο σε τέταρτα.

    Για το βούτυρο γαρίδας

    Ζεσταίνουμε τηγάνι και λιώνουμε το βούτυρο μαζί με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

    Σοτάρουμε τις γαρίδες με το κρεμμύδι για 3 λεπτά, μέχρι να κοκκινίσουν οι γαρίδες και να γίνει διάφανο το κρεμμύδι.

    Προσθέτουμε το σκόρδο και το θυμάρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

    Σβήνουμε με το κονιάκ.

    Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

    Βάζουμε τα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.

    Αλέθουμε πολύ καλά μέχρι οι γαρίδες και τα κελύφη τους να γίνουν πολτός.

    Μόλις λιώσουν τελείως τα κελύφη από τις γαρίδες, προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο σταδιακά, κουταλιά-κουταλιά, με το μίξερ πάντα σε λειτουργία.

    Πολτοποιούμε ξανά τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα βουτύρου και πολτοποιημένης γαρίδας

    Περνάμε το μείγμα από λεπτή σίτα πιέζοντας με μια σπάτουλα ή κουτάλι.

    Προσθέτουμε προαιρετικά αλάτι και πιπέρι στο βούτυρο γαρίδας.

    Προσθέτουμε το τζίντζερ, το ξύσμα λάιμ και την καυτερή πιπεριά.

    Ανακατεύουμε τα υλικά.

    Αφήνουμε το βούτυρο γαρίδας να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.

    Χρησιμοποιούμε όσο βούτυρο γαρίδας χρειαζόμαστε για την συνταγή και το υπόλοιπο το διατηρούμε στην κατάψυξη για μελλοντικό μαγείρεμα.

    Είναι ιδανικό για ριζότο, μακαρονάδες και σούπες.

    Μόλις παγώσει το βούτυρο γαρίδας το τυλίγουμε σε ρολό μέσα σε μεμβράνη και το συντηρούμε στην κατάψυξη.

    Κάθε φορά που χρειαζόμαστε λίγο, κόβουμε φέτα από το ρολό βουτύρου για να ενισχύσουμε την γεύση μιας θαλασσινής συνταγής.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για: φαγητά με θαλασσινά
    Μυστικά για: Αλμυρές συνταγές με γάλα
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται