Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το πανάρισμα.
- Προσθέτουμε τις καθαρισμένες γαρίδες στο μπολ και τις ανακατεύουμε, ώστε να κολλήσει καλά επάνω τους το μείγμα του παναρίσματος.
- Φροντίζουμε να ντυθούν ομοιόμορφα με το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά.
- Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο.
- Μόλις κάψει καλά, ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες σε δόσεις, λίγες-λίγες, και τις τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Τις μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν από το περιττό λάδι
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά του παναρίσματος.
- Ρίχνουμε μέσα τις καθαρισμένες γαρίδες να κολλήσει το πανάρισμα πάνω τους.
- Ανακατευτούμε να ντυθούν καλά με το αλεύρι και όλα τα υλικά.
- Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.
- Αφού κάψει το λάδι, ρίχνουμε τις γαρίδες λίγες-λίγες και τηγανίζουμε για 1-2΄ να ροδίσουν ελαφρά.
- Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.
- Σερβίρετε με σάλτσα ταρτάρ ή με σάλτσα λεμονιού-μουστάρδας.
Tips
- Τηγανίζετε τις γαρίδες λίγες-λίγες, ώστε να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού.
- Μόλις ροδίσουν ελαφρά, είναι έτοιμες σε κάτι λιγότερο από 2 λεπτά.
- Απολαύστε τις μικρές τηγανητές γαρίδες ζεστές και τραγανές, όπως πρέπει.
- Οι μικρές, ψιλές γαρίδες – όταν επιτρέπεται η αλίευσή τους – πανάρονται και τηγανίζονται με το μαλακό τους κέλυφος. Δεν τις καθαρίζουμε. Είναι πεντανόστιμες και τραγανές, ένας μοναδικός μεζές.
- Το μικρό Συμιακό γαριδάκι, με τη σπάνια και ιδιαίτερη γεύση του, τηγανίζεται χωρίς αλεύρι, καθώς είναι εξαιρετικά λεπτεπίλεπτο και δυσεύρετο.
- Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες γαρίδες, αρκεί να τις έχετε ξεπαγώσει σωστά πριν το τηγάνισμα.