Γαρίδες τηγανιτές

Τηγανητές γαρίδες με τραγανή κρούστα ακαταμάχητες. Σερβίρετε με σάλτσα ταρτάρ για ακόμα πιο απολαυστικό αποτέλεσμα.

Εύκολη
0:20

4 μερίδες

10 λεπτά

10 λεπτά

γαρίδες τηγανητές

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το πανάρισμα.
  3. Προσθέτουμε τις καθαρισμένες γαρίδες στο μπολ και τις ανακατεύουμε, ώστε να κολλήσει καλά επάνω τους το μείγμα του παναρίσματος.
  4. Φροντίζουμε να ντυθούν ομοιόμορφα με το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά.
  5. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο.
  6. Μόλις κάψει καλά, ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες σε δόσεις, λίγες-λίγες, και τις τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  7. Τις μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν από το περιττό λάδι
  8. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά του παναρίσματος.
  9. Ρίχνουμε μέσα τις καθαρισμένες γαρίδες να κολλήσει το πανάρισμα πάνω τους.
  10. Ανακατευτούμε να ντυθούν καλά με το αλεύρι και όλα τα υλικά.
  11. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.
  12. Αφού κάψει το λάδι, ρίχνουμε τις γαρίδες λίγες-λίγες και τηγανίζουμε για 1-2΄ να ροδίσουν ελαφρά.
  13. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.
  14. Σερβίρετε με σάλτσα ταρτάρ ή με σάλτσα λεμονιού-μουστάρδας.

Tips

  • Τηγανίζετε τις γαρίδες λίγες-λίγες, ώστε να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού.
  • Μόλις ροδίσουν ελαφρά, είναι έτοιμες σε κάτι λιγότερο από 2 λεπτά.
  • Απολαύστε τις μικρές τηγανητές γαρίδες ζεστές και τραγανές, όπως πρέπει.
  • Οι μικρές, ψιλές γαρίδες – όταν επιτρέπεται η αλίευσή τους – πανάρονται και τηγανίζονται με το μαλακό τους κέλυφος. Δεν τις καθαρίζουμε. Είναι πεντανόστιμες και τραγανές, ένας μοναδικός μεζές.
  • Το μικρό Συμιακό γαριδάκι, με τη σπάνια και ιδιαίτερη γεύση του, τηγανίζεται χωρίς αλεύρι, καθώς είναι εξαιρετικά λεπτεπίλεπτο και δυσεύρετο.
  • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες γαρίδες, αρκεί να τις έχετε ξεπαγώσει σωστά πριν το τηγάνισμα.
Απόρρητο