Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες.
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά του παναρίσματος.
- Ρίχνουμε μέσα τις καθαρισμένες γαρίδες να κολλήσει το πανάρισμα πάνω τους.
- Ανακατευτούμε να ντυθούν καλά με το αλεύρι και όλα τα υλικά.
- Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.
- Αφού κάψει το λάδι, ρίχνουμε τις γαρίδες λίγες-λίγες και τηγανίζουμε για 1-2΄ να ροδίσουν ελαφρά.
- Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Να τις τηγανίζετε λίγες λίγες, για να μην πέφτει η θερμοκρασία λαδιού.
- Μόλις ροδίσουν ελαφρά είναι έτοιμες σε κάτι λιγότερο από 2΄.
- Απολαύστε τις μικρές τηγανητές, ζεστές και τραγανές.
- Οι μικρές ψιλές γαρίδες, όταν επιτρέπεται η αλίευσή τους, πανάρονται με το μαλακό κέλυφος, δεν τις καθαρίζουμε. Είναι πεντανόστιμες και τραγανές, μοναδικός μεζές.
- Το μικρό Συμιακό γαριδάκι, επειδή είναι πολύ σπάνια η γεύση του και είναι δυσεύρετο, το τηγανίζετε χωρίς αλεύρι.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γαρίδες κατεψυγμένες αφού όμως τις ξεπαγώσετε σωστά.