Γαρίδες τηγανιτές

Τηγανητές γαρίδες με τραγανή κρούστα ακαταμάχητες. Σερβίρετε με σάλτσα ταρτάρ για πλήρη απόλαυση.

Εύκολη
0:10

4

5 λεπτά

5 λεπτά

γαρίδες τηγανητές

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά του παναρίσματος.
  3. Ρίχνουμε μέσα τις καθαρισμένες γαρίδες να κολλήσει το πανάρισμα πάνω τους.
  4. Ανακατευτούμε να ντυθούν καλά με το αλεύρι και όλα τα υλικά.
  5. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.
  6. Αφού κάψει το λάδι, ρίχνουμε τις γαρίδες λίγες-λίγες και τηγανίζουμε για 1-2΄ να ροδίσουν ελαφρά.
  7. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.

ΜΥΣΤΙΚΑ

  1. Να τις τηγανίζετε λίγες λίγες, για να μην πέφτει η θερμοκρασία λαδιού.
  2. Μόλις ροδίσουν ελαφρά είναι έτοιμες σε κάτι λιγότερο από 2΄.
  3. Απολαύστε τις μικρές  τηγανητές, ζεστές και τραγανές.
  4. Οι μικρές ψιλές γαρίδες, όταν επιτρέπεται η αλίευσή τους, πανάρονται με το μαλακό κέλυφος, δεν τις καθαρίζουμε. Είναι πεντανόστιμες και τραγανές, μοναδικός μεζές.
  5. Το μικρό Συμιακό γαριδάκι, επειδή είναι πολύ σπάνια η γεύση του και είναι δυσεύρετο, το τηγανίζετε χωρίς αλεύρι.
  6. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γαρίδες κατεψυγμένες αφού όμως τις ξεπαγώσετε σωστά.
Απόρρητο