Για τις γαρίδες τηγανιτές
Καθαρίζουμε τις γαρίδες.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά του παναρίσματος.
Ρίχνουμε μέσα τις καθαρισμένες γαρίδες να κολλήσει το πανάρισμα πάνω τους.
Ανακατευτούμε να ντυθούν καλά με το αλεύρι και όλα τα υλικά.
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.
Αφού κάψει το λάδι, ρίχνουμε τις γαρίδες λίγες-λίγες και τηγανίζουμε για 1-2΄ να ροδίσουν ελαφρά.
Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.
Προτάσεις σερβιρίσματος:
[argiroExtras id=”23022,20158,27168″
Μυστικά
Να τις τηγανίζετε λίγες λίγες, για να μην πέφτει η θερμοκρασία λαδιού.
Μόλις ροδίσουν ελαφρά είναι έτοιμες σε κάτι λιγότερο από 2΄.
Απολαύστε τις μικρές γαρίδες τηγανητές, ζεστές και τραγανές.
Για γαρίδες τηγανητές με κέλυφος, επιλέγουμε γαρίδες Πλαταμώνα ή ανεμότρατας.
Οι μικρές ψιλές γαρίδες της ανεμότρατας όταν επιτρέπεται η αλίευσή τους, πανάρονται με το μαλακό κέλυφος, δεν τις καθαρίζουμε. Είναι πεντανόστιμες και τραγανές, μοναδικός μεζές.
Το μικρό Συμιακό γαριδάκι για τηγανητό, επειδή είναι πολύ σπάνια η γεύση του και είναι δυσεύρετο, το τηγανίζετε πάντα σκέτο χωρίς αλεύρι.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γαρίδες κατεψυγμένες αφού όμως τις ξεπαγώσετε σωστά.
Διαβάστε ακόμα:
[argiroExtras id=”75916,23593,74909″