Λίγα απλά υλικά μεταμορφώνουν τη τηγανιτή γαρίδα σε μια κριτσανιστή απόλαυση. Σερβίρετε με σάλτσα πικάντικη, σάλτσα ταρτάρ για πλήρη απόλαυση. Οι...

Λίγα απλά υλικά μεταμορφώνουν τη τηγανιτή γαρίδα σε μια κριτσανιστή απόλαυση. Σερβίρετε με σάλτσα πικάντικη, σάλτσα ταρτάρ για πλήρη απόλαυση. Οι τηγανιτές γαρίδες κλασικές ή όπως αυτές με κρούστα είναι μεζές από τους λίγους.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
277

Για τις γαρίδες τηγανητές

  • 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνι
  • Για το σερβίρισμα
  • Σάλτσα ταρτάρ ή μαγιονέζα
  • Για το πανάρισμα
  • 1/2 φλ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. φρυγανιά
  • 1/2 κ.γ. αποξηραμένο σκόρδο
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν

Εξοπλισμός

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Οι κλασικές γαρίδες τηγανητές είναι απίθανος μεζές. Ειδικά αν είναι γαρίδα Πλαταμώνα φρέσκια, αφού την πανάρουμε ολόκληρη με το μαλακό κέλυφος σε αλατισμένο αλεύρι, την τηγανίζουμε για λίγα λεπτά να ροδίσει. Όμως αυτή η συνταγή που σας δίνω για τηγανιτές γαρίδες είναι μεζές απίθανος.

    Για τις γαρίδες τηγανιτές

    Καθαρίζουμε τις γαρίδες.

    Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά του παναρίσματος.

    Ρίχνουμε μέσα τις καθαρισμένες γαρίδες να κολλήσει το πανάρισμα πάνω τους.

    Ανακατευτούμε να ντυθούν καλά με το αλεύρι και όλα τα υλικά.

    Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.

    Αφού κάψει το λάδι, ρίχνουμε τις γαρίδες λίγες-λίγες και τηγανίζουμε για 1-2΄ να ροδίσουν ελαφρά.

    Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.

    Προτάσεις σερβιρίσματος:

    [argiroExtras id=”23022,20158,27168″

    Μυστικά

    Να τις τηγανίζετε λίγες λίγες, για να μην πέφτει η θερμοκρασία λαδιού.

    Μόλις ροδίσουν ελαφρά είναι έτοιμες σε κάτι λιγότερο από 2΄.

    Απολαύστε τις μικρές γαρίδες τηγανητές, ζεστές και τραγανές.

    Για γαρίδες τηγανητές με κέλυφος, επιλέγουμε γαρίδες Πλαταμώνα ή ανεμότρατας.

    Οι μικρές ψιλές γαρίδες της ανεμότρατας όταν επιτρέπεται η αλίευσή τους, πανάρονται με το μαλακό κέλυφος, δεν τις καθαρίζουμε. Είναι πεντανόστιμες και τραγανές, μοναδικός μεζές.

    Το μικρό Συμιακό γαριδάκι για τηγανητό, επειδή είναι πολύ σπάνια η γεύση του και είναι δυσεύρετο, το τηγανίζετε πάντα σκέτο χωρίς αλεύρι.

    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γαρίδες κατεψυγμένες αφού όμως τις ξεπαγώσετε σωστά.

    Διαβάστε ακόμα:

    [argiroExtras id=”75916,23593,74909″

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Κάτι μαγειρεύεται