Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Έχουμε φροντίσει να ξεπαγώσουμε τις γαρίδες.
- Αφαιρούμε πρώτα τα κεφάλια και τα κελύφη και στη συνέχεια αφαιρούμε το έντερο από τη ράχη, χαράζοντας ελαφρά την επιφάνεια και τραβώντας το προσεκτικά. Τις στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί.
- Σε ένα μπολ, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και προσθέτουμε την πιπερίτσα, την πάπρικα και το ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτουμε τις γαρίδες. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
- Παράλληλα, βράζουμε τα κελύφη σε κατσαρόλα με νερό για περίπου 15 λεπτά. Σουρώνουμε και κρατάμε τον ζωμό στην άκρη.
- Βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Ρίχνουμε μέσα τις μαριναρισμένες γαρίδες και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε λίγο από τον ζωμό – τόσο ώστε να τις μισοσκεπάζει – και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
- Με τσιμπίδα και όπως στάζουν, μεταφέρουμε τα λιγκουίνι απευθείας στο τηγάνι. Ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις ώστε να δέσουν τα ζυμαρικά με τη σάλτσα.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας από τη χειροποίητη σάλτσα πέστο. Ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με φρέσκα φύλλα βασιλικού και τριμμένη παρμεζάνα.