Γαριδομακαρονάδα με κατεψυγμένες γαρίδες

Γαριδομακαρονάδα με κατεψυγμένες γαρίδες και πέστο βασιλικού. Ισορροπημένο, αρωματικό και απολαυστικό.

Εύκολη
0:30

3 - 4 μερίδες

10 λεπτά

20 λεπτά

γαριδομακαροναδα με κατεψυγμενεσ γαριδεσ

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Έχουμε φροντίσει να ξεπαγώσουμε τις γαρίδες.
  2. Αφαιρούμε πρώτα τα κεφάλια και τα κελύφη και στη συνέχεια αφαιρούμε το έντερο από τη ράχη, χαράζοντας ελαφρά την επιφάνεια και τραβώντας το προσεκτικά. Τις στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί.
  3. Σε ένα μπολ, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και προσθέτουμε την πιπερίτσα, την πάπρικα και το ελαιόλαδο.
  4. Ρίχνουμε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτουμε τις γαρίδες. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
  5. Παράλληλα, βράζουμε τα κελύφη σε κατσαρόλα με νερό για περίπου 15 λεπτά. Σουρώνουμε και κρατάμε τον ζωμό στην άκρη.
  6. Βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
  7. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  8. Ρίχνουμε μέσα τις μαριναρισμένες γαρίδες και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε λίγο από τον ζωμό – τόσο ώστε να τις μισοσκεπάζει – και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
  9. Με τσιμπίδα και όπως στάζουν, μεταφέρουμε τα λιγκουίνι απευθείας στο τηγάνι. Ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις ώστε να δέσουν τα ζυμαρικά με τη σάλτσα.
  10. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας από τη χειροποίητη σάλτσα πέστο. Ανακατεύουμε καλά.
  11. Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με φρέσκα φύλλα βασιλικού και τριμμένη παρμεζάνα.
Απόρρητο