Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ
Εκτέλεση
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Έχουμε φροντίσει να τις ξεπαγώσουμε.
- Αφαιρούμε πρώτα τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες.
- Αφαιρούμε το έντερο από την ράχη σχίζοντας ελαφρά την επιφάνεια και τραβώντας το έντερο.
- Τις στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί.
ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο σε μπολ, προσθέτουμε την πιπερίτσα, την πάπρικα και το ελαιόλαδο.
- Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και προσθέτουμε τις γαρίδες.
- Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 10’.
- Ωστόσο βράζουμε τα κελύφη σε κατσαρόλα για 15´.
- Σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη το ζωμό.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό 2′ λιγότερα από όσο αναγράφεται στην συσκευασία.
Η ΣΑΛΤΣΑ
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Ρίχνουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε για 2-3′, προσθέτουμε λίγο ζωμό να τις μισοσκεπάζει και αφήνουμε να πάρει βράση.
- Με τσιμπίδα και όπως στάζουν, ρίχνουμε τα λιγκουίνι μέσα και με κυκλικές κινήσεις ανακατεύουμε τα ζυμαρικά.
- Τραβάμε το τηγάνι εκτός φωτιάς.
- Τέλος, προσθέτουμε 3 κ.σ. χειροποίητη δικιά μας σάλτσα πέστο και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με φύλλα φρέσκου βασιλικού και τριμμένη παρμεζάνα.