Φανταστική συνταγή για ζυμαρικά, ζουμερό φιλέτο και φανταστική σάλτσα! Φτιάξτε την οπωσδήποτε!

Φανταστική συνταγή για ζυμαρικά, ζουμερό φιλέτο και φανταστική σάλτσα! Φτιάξτε την οπωσδήποτε!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για fusilli και pesto calabrese

  • 1 συσκ. ζυμαρικά fussili
  • 4 κ.σ. σάλτσα pesto
  • Λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό
  • Λίγη παρμεζάνα ψιλοτριμμένη

Για τα involtini

  • 4 φέτ. χοιρινό ή μοσχάρι κομμένες πολύ λεπτές
  • 250 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο σπασμένη
  • 1 συσκ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • Λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα involtini

    Αρχικά, βράζουμε τα fusilli σε αλατισμένο νερό.

    Για να φτιάξουμε τα Involtini,

    Ανοίγουμε τα φιλετίνια με βαρύ αντικείμενο να γίνουν όσο πιο λεπτά γίνεται.

    Κόβουμε την μοτσαρέλα σε πολύ λεπτές φέτες.

    Ακουμπάμε φέτες μοτσαρέλα σε κάθε φιλετίνι.

    Πασπαλίζουμε λίγο βασιλικό.

    Τυλίγουμε σε ρόλο.

    Στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες για να μην ανοίξουν.

    Ζεσταίνουμε το τηγάνι με το ελαιόλαδο και αρωματίζουμε με το σκόρδο για 1′-2′.

    Αφαιρούμε το σκόρδο.

    Προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε να βράσει για 5′.

    Προσθέτουμε στο τηγάνι τα φιλετίνια.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και κλείνουμε με καπάκι.

    Σιγοβράζουμε για 15′-17′ να μαλακώσει το κρέας.

    Σβήνουμε τη φωτιά.

    Βράζουμε τα fussili σε αλατισμένο νερό και κρατάμε ένα φλυτζάνι από το νερό των ζυμαρικών.

    Διαφήμιση

    Για τα fusilli και τη σάλτσα

    Στο τηγάνι με τα φιλετίνια προσθέτουμε την σάλτσα pesto και αραιώνουμε με λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.

    Βγάζουμε τα involtini σε πιατέλα και τα διατηρούμε ζεστά.

    Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες.

    Προσθέτουμε στη σάλτσα του τηγανιού τα fusilli και ανακατεύουμε.

    Συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό από τα μακαρόνια για να αραιώνουμε όσο θέλουμε την σάλτσα.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε βασιλικό ψιλοκομμένο.

    Σερβίρουμε αμέσως τα fusilli με τη σάλτσα pesto σε βαθιά πιάτα και τοποθετούμε από 1 involtini σε κάθε πιάτο.

    Πασπαλίζουμε λίγη παρμεζάνα και ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×