• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
101
  • 250 γραμ. μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
  • 100 γραμ. αλεσμένη ψίχα φιστίκι Αιγίνης (να μη γίνουν σκόνη)
  • 1 κ.σ. κρυσταλλική στέβια
  • 100 γραμ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 500 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • 3 φύλλα ζελατίνας (2 γρ. έκαστο)
  • 250 γραμ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 3 κ.σ. μέλι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Γιαουρτογλυκό σαν Τσιζκέικ

    Αλέθουμε πρώτα τα μπισκότα με τα φιστίκια και τη στέβια.

    Τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και τα στρώνουμε σε μία φόρμα δαχτυλίδι 23 εκατοστών.

    Παγώνουμε τη φόρμα με την βάση για 10 λεπτά.

    Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός μέχρι να έρθει σε παχύρρευστη μορφή.

    Προσθέτουμε το μέλι, το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.

    Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας για 10 λεπτά σε κρύο νερό.

    Έπειτα τα στύβουμε και τα διαλύουμε σε 2 κ.σ. βραστό νερό.

    Ρίχνουμε τη διαλυμένη ζελατίνη στο παραπάνω μίγμα, ανακατεύοντας, να πάει παντού.

    Προσθέτουμε το αφράτο μίγμα γιαουρτιού στο μπισκότο και βάζουμε το γιαουρτογλυκό σαν τσιζκέικ στο ψυγείο να παγώσει.

    Γαρνίρουμε με σάλτσα φρούτων ή με μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη.

    Μπορείτε να σερβίρετε το εύκολο γιαουρτογλυκό, με φρουτοσαλάτα. Επίσης μπορείτε να δοκιμάσετε το γιαουρτογλυκό στο πι και φι (χωρίς μίξερ).

    Αν σας άρεσε αυτή η ελαφριά συνταγή για το γιαουρτογλυκό σαν τσιζκέικ, δείτε και την παρακάτω τέλεια συνταγή.

    Γιαουρτογλυκό σαν τσιζκέικ - γιαουρτογλυκο με μπισκοτα - ευκολο γιαουρτογλυκο σε 5 λεπτα - ευκολο τσιζκεικ με γιαουρτι - γιαουρτογλυκο με μαρμελαδα

     

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται