Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Video
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή με σύρμα ή μίξερ χειρός.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, την καραμέλα γάλακτος, 1 πρέζα αλάτι και απαλά τα ανακατεύουμε με σπάτουλα.
- Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια μικρά μέσα.
- Απαλά ανακατεύουμε να βραχούν.
- Είναι η ώρα που προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα.
- Ανακατεύουμε.
- Θα χρησιμοποιήσουμε τσέρκι, φόρμα με αποσπώμενη βάση ή πυρίμαχο σκεύος.
- Ακουμπάμε το τσέρκι (φόρμα) δαχτυλίδι πάνω σε δίσκο ή πιατέλα.
- Αδειάζουμε το γλυκό με ζελέ και γιαούρτι και πιέζουμε με το κουτάλι να μην έχει κενά.
- Ισιώνουμε την επιφάνεια.
- Παγώνουμε στην κατάψυξη ή στο ψυγείο και ετοιμάζουμε το ζελέ φράουλα.
- Αδειάζουμε το ζελέ πάνω στο γλυκό με ζελέ και γιαούρτι από την Αργυρώ και κόκκινα φρούτα.
- Παγώνουμε στο ψυγείο να σφίξει για λίγες ώρες.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Ξεφορμάρουμε με προσοχή το τσέρκι.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Πρέπει να μείνει αρκετές ώρες στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.
- Μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη πριν βάλετε το ζελέ και να το βγάλετε για παγωτό στο τραπέζι σας. Σε αυτή την περίπτωση γαρνίρετε με τρίμμα σοκολάτας ή λιωμένη σοκολάτα.
- Μπορείτε να βάλετε στην κρέμα του γλυκού σπασμένους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και να γαρνίρετε με σπασμένες μαρέγκες.
- Περιχύστε το με καραμέλα γάλακτος και πασπαλίστε το με τριμμένο μπισκότο ή σπασμένους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.
- Λίγο κακάο στη κρέμα γιαούρτι ή 3 κουταλιές πραλίνα, θα του δώσουν άλλη γεύση, σοκολατένια.
- Λιωμένη σοκολάτα μέσα στην κρέμα θα το κάνει σαν στρατσιατέλα. Αυτή εκδοχή σηκώνει καραμελωμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα.
- Αν δεν βάλετε ζελέ, διατηρήστε το στην κατάψυξη για σφιχτό αποτέλεσμα.