Γιαουρτογλυκό με ζελέ κρέμα και γιαούρτι από την Αργυρώ. Ελαφρύ γλυκό ψυγείου με ζελέ που θα σας ξετρελάνει! Δοκιμάστε το! Είναι μοναδικό! Αυτό το...

Γιαουρτογλυκό με ζελέ κρέμα και γιαούρτι από την Αργυρώ. Ελαφρύ γλυκό ψυγείου με ζελέ που θα σας ξετρελάνει! Δοκιμάστε το! Είναι μοναδικό!

Αυτό το γιαουρτογλυκό με ζελέ κρέμα από την Αργυρώ θα σας ξετρελάνει! Έχει μπισκότα, καραμέλα γάλακτος, και φράουλες και γίνεται στο τσακ μπαμ με σπιτική φανταστική γεύση.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
225

Για το γιαουρτογλυκό

  • 750 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 συσκ. καραμέλα γάλακτος (ζαχαρούχο καραμελωμένο)
  • 2 συσκ. μπισκότα της αρεσκείας σας απλά ή γεμιστά
  • 1 ζελέ φράουλα
  • Για το γαρνίρισμα
  • Λίγες φράουλες ή κόκκινα φρούτα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Πρέπει να μείνει αρκετές ώρες στο ψυγείο.

    Ξεφορμάρουμε με προσοχή.

    Για το γιαουρτογλυκό

    Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή με σύρμα ή μίξερ χειρός.

    Προσθέτουμε το γιαούρτι, την καραμέλα γάλακτος, 1 πρέζα αλάτι και απαλά τα ανακατεύουμε με σπάτουλα.

    Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια μικρά μέσα.

    Απαλά ανακατεύουμε να βραχούν.

    Είναι η ώρα που προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα.

    Ανακατεύουμε.

    Θα χρησιμοποιήσουμε τσέρκι, φόρμα με αποσπώμενη βάση ή πυρίμαχο σκεύος.

    Ακουμπάμε το τσέρκι (φόρμα) δαχτυλίδι πάνω σε δίσκο ή πιατέλα.

    Αδειάζουμε το γλυκό με ζελέ και γιαούρτι και πιέζουμε με το κουτάλι να μην έχει κενά.

    Ισιώνουμε την επιφάνεια.

    Παγώνουμε στην κατάψυξη ή στο ψυγείο και ετοιμάζουμε το ζελέ φράουλα.

    Αδειάζουμε το ζελέ πάνω στο γλυκό με ζελέ και γιαούρτι από την Αργυρώ και κόκκινα φρούτα.

    Παγώνουμε στο ψυγείο να σφίξει για λίγες ώρες.

    Για το σερβίρισμα

    Ξεφορμάρουμε με προσοχή το τσέρκι.

    Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

    Γιαουρτογλυκό με ζελέ εύκολο και πεντανόστιμο από την Αργυρώ.

    Μυστικά για το γιαουρτογλυκό

    Πρέπει να μείνει αρκετές ώρες στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.

    Μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη πριν βάλετε το ζελέ και να το βγάλετε για παγωτό στο τραπέζι σας. Σε αυτή την περίπτωση γαρνίρετε με τρίμμα σοκολάτας ή λιωμένη σοκολάτα.

    Μπορείτε να βάλετε στην κρέμα του γλυκού σπασμένους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και να γαρνίρετε με σπασμένες μαρέγκες.

    Περιχύστε το με καραμέλα γάλακτος και πασπαλίστε το με τριμμένο μπισκότο ή σπασμένους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.

    Λίγο κακάο στη κρέμα γιαούρτι ή 3 κουταλιές πραλίνα, θα του δώσουν άλλη γεύση, σοκολατένια.

    Λιωμένη σοκολάτα μέσα στην κρέμα θα το κάνει σαν στρατσιατέλα. Αυτή εκδοχή σηκώνει καραμελωμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα.

    Αν δεν βάλετε ζελέ, διατηρήστε το στην κατάψυξη για σφιχτό αποτέλεσμα.

    Αν σας άρεσε αυτό το ελαφρύ γλυκό ψυγείου με ζελέ και γιαούρτι, δείτε και την παρακάτω συνταγή:

    ζελέ γιαούρτι

    Βίντεο

    Διαφήμιση

    Ποιο smoothie θα επιλέγατε για να δροσιστείτε;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται