Γιορτινό πιλάφι με κρούστα
Φανταστικό πιλάφι με κρούστα
Αυτό το πεντανόστιμο πιλάφι με κρούστα συνοδεύει τέλεια τα ψητά κρεατικά για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας!
Για το γιορτινό ρύζι πιλάφι
- Πλένουμε πολύ καλά το ρύζι σε τρεχούμενο νερό, μέχρι το νερό να γίνει καθαρό, για να φύγει το άμυλο ρυζιού και σουρώνουμε.
- Βράζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα, αλατίζουμε όταν πάρει βράση και ρίχνουμε το ρύζι.
- Περιμένουμε να ξαναπάρει βράση και βράζουμε ακριβώς για 5 λεπτά.
- Σουρώνουμε το ρύζι.
- Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα ξερά φρούτα.
- Λιώνουμε σε αντικολλητική κατσαρόλα το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το πιπέρι και το κακουλέ και ανακατεύουμε μέχρι η μυρωδιά του τελευταίου να είναι έντονη.
- Απλώνουμε μία στρώση ρύζι χαλαρά να μην πατηθεί, μία στρώση ξερά φρούτα και τελειώνουμε με μία στρώση ρύζι, χαλαρά, να μην πατηθεί, να είναι αφράτο.
- Κρατάμε ανάποδα την κουτάλα και μπήγουμε στο ρύζι το χερούλι της κουτάλας, κάνοντας 5 με 6 τρύπες.
- Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα, κλείνουμε καλά με το καπάκι, να σφραγίσει η κατσαρόλα.
- Μαγειρεύουμε το ρύζι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, χωρίς προσθήκη υγρών, για 35 λεπτά, χωρίς να ανοίξουμε την κατσαρόλα, μέχρι να πιάσει το ρύζι κρούστα στη βάση της.
- Με μια κουταλιά της σούπας βούτυρο ροδίζουμε για 2 με 3 λεπτά τα φιστίκια Αιγίνης.
- Απλώνουμε το ρύζι χαλαρά σε πιατέλα, σπάμε την κρούστα στη βάση και ανακατεύουμε τα κομμάτια της στο ρύζι, πασπαλίζουμε με τα φυστίκια και τα ρόδια και σερβίρουμε.