Γκανάς σοκολάτας (Ganache) για επικάλυψη κορμού και τούρτας

Υλικά

Για τη γκανάς σοκολάτας (Ganache) για επικάλυψη κορμού και τούρτας

  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 200 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη (60- 70% περιεκτικότητα σε κακάο)
  • Προαιρετικά για το τελείωμα
  • καρούλια σοκολάτας

Γκανάς σοκολάτας για επικάλυψη

Βάζουμε σε μπολ τη σοκολάτα, το μέλι και το βούτυρο.

Ζεσταίνουμε την κρέμα σε μικρή κατσαρόλα.

Μόλις αρχίσει να βράζει και φουσκώνει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα.

Καλύπτουμε το μπολ για 1 με 2 λεπτά.

Έπειτα ανακατεύουμε με μαρίζ, για να ομογενοποιηθεί καλά και να γίνει πυκνή, λεία και γυαλιστερή η γκανάς.

Μυστικά

Προσοχή, αν δε λιώσει καλά η σοκολάτα μέσα στην κρέμα και μείνουν μικρά κομματάκια δε θα πήξει ποτέ!

Όσο είναι ζεστή είναι και ρευστή. Όταν κρυώσει σταθεροποιείται.

https://www.argiro.gr/recipe/gkanas-krema-sokolatas-gia-epikalupsi-kormou-kai-tourtas/