Φανταστικό γλυκό που σερβίρεται αμέσως & καταναλώνεται στη στιγμή!

Φανταστικό γλυκό που σερβίρεται αμέσως & καταναλώνεται στη στιγμή!

  • προετοιμασία 25 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
8

Για τη γλυκιά πίτσα με σοκολάτα

  • 1/2 δόση βασική ζύμη για πίτσα
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
  • 6 μπάλες παγωτό βανίλια ή σαντιγί
  • 1 φλ. λιωμένη σοκολάτα

Για τη βασική ζύμη για πίτσα (για ολόκληρη δόση)

  • 250 γρ. περίπου αλεύρι δυνατό (αλεύρι σταρένιο για ψωμί)
  • 175 ml χλιαρό νερό
  • 1/2 κύβο νωπής μαγιάς (δηλ. 12,5 γρ.)
  • 1/2 πρέζα/ες ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη Μαγιά

    Για να ενεργοποιήσουμε τη μαγιά, τη διαλύουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο νερό.

    Ανακατεύουμε να διαλυθεί.

    Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10′ να ενεργοποιηθεί.

    Όταν αφρίσει η επιφάνεια είναι έτοιμη και την προσθέτουμε στο αλεύρι.

    Eτοιμάζουμε τη ζύμη για πίτσα

    Σε μπολ ανάδευσης βάζουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο.

    Ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά.

    Αφήνουμε 5΄-10΄ να αφρίσει η επιφάνεια, δείγμα ότι ενεργοποιήθηκε η μαγιά.

    Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύοντας με κουτάλι.

    Όταν η ζύμη αρχίσει να μαζεύει με την προσθήκη του αλευριού, τη μαζεύουμε σε μπάλα με το χέρι.

    Την αδειάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε για 5΄-10΄ με δυνατές κινήσεις με τις άκρες των δαχτύλων μας.

    Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, ελαστική και εύπλαστη.

    Λαδώνουμε ελαφρά ένα βαθύ μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη.

    Σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα ή μεμβράνη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο, για περίπου μία ώρα, σε ζεστό μέρος.

    Αφού ξεκουραστεί η ζύμη, τη χωρίζουμε σε 6 κομμάτια.

    Με τον πλάστη ανοίγουμε λεπτά φύλλα περίπου 10 εκ.

    Για το ψήσιμο

    Τα ψήνουμε σε σχάρα, στην τοστιέρα ή στο φούρνο στους 200°C για 2΄-3΄.

    Δεν θέλουν πολύ ψήσιμο για να μην ξεραθεί η ζύμη.

    Για το σερβίρισμα

    Ανακατεύουμε σε μπολ τη ζάχαρη με την κανέλα.

    Αλείφουμε τα πιτσάκια με βούτυρο και από τις δύο πλευρές και τα βουτάμε στην κανελοζάχαρη.

    Βάζουμε ένα κομμάτι γλυκιά πίτσα σε πιάτο.

    Στο κέντρο τοποθετούμε μία μπάλα παγωτό (ή λίγη σαντιγί).

    Κλείνουμε σαν σουβλάκι και περιχύνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα.

    Σερβίρουμε αμέσως.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Ευ Ζην
    Μυστικά για: Το ζυμάρι
    Μυστικά για: Αλμυρές συνταγές με γάλα
    Μυστικά για: Αλμυρές συνταγές με γάλα
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται