Για τη Μαγιά
Για να ενεργοποιήσουμε τη μαγιά, τη διαλύουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο νερό.
Ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10′ να ενεργοποιηθεί.
Όταν αφρίσει η επιφάνεια είναι έτοιμη και την προσθέτουμε στο αλεύρι.
Eτοιμάζουμε τη ζύμη για πίτσα
Σε μπολ ανάδευσης βάζουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά.
Αφήνουμε 5΄-10΄ να αφρίσει η επιφάνεια, δείγμα ότι ενεργοποιήθηκε η μαγιά.
Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύοντας με κουτάλι.
Όταν η ζύμη αρχίσει να μαζεύει με την προσθήκη του αλευριού, τη μαζεύουμε σε μπάλα με το χέρι.
Την αδειάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε για 5΄-10΄ με δυνατές κινήσεις με τις άκρες των δαχτύλων μας.
Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, ελαστική και εύπλαστη.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα βαθύ μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη.
Σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα ή μεμβράνη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο, για περίπου μία ώρα, σε ζεστό μέρος.
Αφού ξεκουραστεί η ζύμη, τη χωρίζουμε σε 6 κομμάτια.
Με τον πλάστη ανοίγουμε λεπτά φύλλα περίπου 10 εκ.
Για το ψήσιμο
Τα ψήνουμε σε σχάρα, στην τοστιέρα ή στο φούρνο στους 200°C για 2΄-3΄.
Δεν θέλουν πολύ ψήσιμο για να μην ξεραθεί η ζύμη.
Για το σερβίρισμα
Ανακατεύουμε σε μπολ τη ζάχαρη με την κανέλα.
Αλείφουμε τα πιτσάκια με βούτυρο και από τις δύο πλευρές και τα βουτάμε στην κανελοζάχαρη.
Βάζουμε ένα κομμάτι γλυκιά πίτσα σε πιάτο.
Στο κέντρο τοποθετούμε μία μπάλα παγωτό (ή λίγη σαντιγί).
Κλείνουμε σαν σουβλάκι και περιχύνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα.
Σερβίρουμε αμέσως.