Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Video
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά για το χωριάτικο φύλλο και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
- Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της γέμισης.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη και ανοίγουμε 4 φύλλα πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια.
- Λαδώνουμε ελαφρά ένα στρογγυλό ταψί (32 εκ.) και στρώνουμε τα δύο πρώτα φύλλα, ραντίζοντάς τα ενδιάμεσα με λίγο λάδι.
- Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα πάνω από τα φύλλα.
- Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα δύο φύλλα, λαδώνοντας ελαφρά ανάμεσα.
- Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα, δημιουργώντας κόθρο.
- Λαδώνουμε την επιφάνεια και χαράζουμε σε κομμάτια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά έως 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.
- Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει και την πασπαλίζουμε με κανέλα πριν τη σερβίρουμε.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ
Κολοκύθα Διατροφική Αξία
Tips
- Για να σου ανοίγει εύκολα το φύλλο, πρέπει να ξεκουράσεις σωστά τη ζύμη.
- Τη μοναδική αυτή παραδοσιακή συνταγή του Αιγαίου, μοιράστηκε μαζί μας η κυρία Μαρία και την ευχαριστούμε πολύ.