Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΑΝΙΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μίξερ χειρός
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΑΝΙΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΓΡΑΝΙΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ
- Συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή μας.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, τη μέντα και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις πάρει βράση σιγοβράζουμε για 5΄.
- Σουρώνουμε το μείγμα και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε μπολ ρίχνουμε το κρύο σιρόπι, το ξύσμα και το χυμό μοσχολέμονου, το ανθρακούχο νερό, τις καθαρισμένες φράουλες (μάθετε όλα τα μυστικά και τον σωστό τρόπο πλυσίματος καθαρίσματος για τις φράουλες) και το ρούμι και το ανακατεύουμε καλά.
- [adrotate banner=”29″]
- Το βάζουμε σε σκεύος στην κατάψυξη, μέχρι να αρχίσει να σφίγγει (μερικές ώρες), όπως τα παγωτά.
- Το ξύνουμε με πιρούνι να αφρατέψει και το χτυπάμε για 2΄-3΄ με μίξερ χειρός.
- Το ξαναπαγώνουμε στην κατάψυξη.
- Σερβίρουμε τη γρανίτα όπως τα παγωτά. Μπορούμε να τη γαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα και να την απολαύσουμε τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού!
Διαβάστε αναλυτικά όλα τα μυστικά για το σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή εδώ:
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ