Εύκολη στην παρασκευή της και εντυπωσιακή στο σερβίρισμα είναι αυτή η γρανίτα φράουλα. Αντί για lime μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λεμόνι στη μισή...

Εύκολη στην παρασκευή της και εντυπωσιακή στο σερβίρισμα είναι αυτή η γρανίτα φράουλα. Αντί για lime μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λεμόνι στη μισή ποσότητα του lime γιατί θα βγει πολύ ξυνό.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τη γρανίτα φράουλα

  • 1 φλ. νερό
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. φύλλα μέντας ή δυόσμου
  • 1/4 φλ. ξύσμα λάιμ (μοσχολέμονο)
  • 1 φλ. φρέσκος χυμός lime
  • 1½ φλ. ανθρακούχο νερό με γεύση λεμόνι ή αναψυκτικό με γεύση λεμόνι
  • 6 φράουλες πολτοποιημένες
  • 2 κ.σ. λευκό ρούμι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Σιγοβράζουμε.

    Ανακατεύουμε καλά τα υλικά.

    Για τη σπιτική γρανίτα φράουλα

    Συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή μας.

    Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, τη μέντα και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά.

    Μόλις πάρει βράση σιγοβράζουμε για 5΄.

    Σουρώνουμε το μείγμα και το αφήνουμε να κρυώσει.

    Σε μπολ ρίχνουμε το κρύο σιρόπι, το ξύσμα και το χυμό μοσχολέμονου, το ανθρακούχο νερό, τις καθαρισμένες φράουλες (μάθετε όλα τα μυστικά και τον σωστό τρόπο πλυσίματος καθαρίσματος για τις φράουλες) και το ρούμι και το ανακατεύουμε καλά.

    Το βάζουμε σε σκεύος στην κατάψυξη, μέχρι να αρχίσει να σφίγγει (μερικές ώρες), όπως τα παγωτά.

    Το ξύνουμε με πιρούνι να αφρατέψει και το χτυπάμε για 2΄-3΄ με μίξερ χειρός.

    Το ξαναπαγώνουμε στην κατάψυξη.

    Σερβίρουμε τη γρανίτα όπως τα παγωτά. Μπορούμε να τη γαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα και να την απολαύσουμε τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού!

    Διαβάστε αναλυτικά όλα τα μυστικά για το σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή εδώ:

    Τα μυστικά
    Διαφήμιση

    Ποια δροσιστική απόλαυση θα επιλέγατε για το καλοκαίρι;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται