Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ ΠΙΛΑΦΙ ΜΙΛΑΝΕΖΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ ΠΙΛΑΦΙ ΜΙΛΑΝΕΖΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Bάζουμε πρώτα το ζωμό σε κατσαρόλα να πάρει βράση.
- Ξεπλένουμε το ρύζι σε λεπτό σουρωτήρι να φύγει το άμυλο μέχρι το νερό που τρέχει να βγαίνει διάφανο.
- Στη συνέχεια, στύβουμε πάνω στο ρύζι το λεμόνι.
- Αφού πάρει βράση ο ζωμός, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης το αλάτι και το πιπέρι.
- Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε έως ότου εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια ρυζιού.
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι να αφρίσει και το ρίχνουμε πάνω στο σπυρωτό πιλάφι.
- Προσθέτουμε τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
- Το σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
- Διαβάστε όλα τα μυστικά μου για τέλειο, σπυρωτό ρύζι πιλάφι, αλλά και τα μυστικά μου για τα διαφορετικά είδη ρυζιού και πώς θα τα μαγειρεύψετε σωστά.