Γρήγορο πιλάφι Μιλανέζα
Γρήγορο πιλάφι Μιλανέζα
Γρήγορο και τέλειο σπυρωτό ρύζι πιλάφι που γίνεται σε 20 λεπτά! Σερβίρεται κατευθείαν μόλις ετοιμαστεί, γιατί τρώγεται πάντα ζεστό!
Για το σπυρωτό ρύζι πιλάφι
- Bάζουμε πρώτα το ζωμό σε κατσαρόλα να πάρει βράση.
- Ξεπλένουμε το ρύζι σε λεπτό σουρωτήρι να φύγει το άμυλο μέχρι το νερό που τρέχει να βγαίνει διάφανο.
- Στη συνέχεια, στύβουμε πάνω στο ρύζι το λεμόνι.
- Αφού πάρει βράση ο ζωμός, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης το αλάτι και το πιπέρι.
- Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε έως ότου εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια ρυζιού.
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι να αφρίσει και το ρίχνουμε πάνω στο σπυρωτό πιλάφι.
- Προσθέτουμε τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
- Το σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.