• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
51

Για την πίτα με γαλοπούλα

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια σε φέτες
  • 1 πράσο σε φέτες
  • 3-4 καρότα σε φέτες
  • 2 φλ. αρακάς
  • 2 φλ. καλαμπόκι
  • 2 κ.σ. γεμάτες αλεύρι
  • 2 φλ. γάλα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Βήμα 1

    Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε τηγάνι βαθύ και σοτάρουμε τα λαχανικά, κρεμμύδι, καρότο και πράσο, να μαραθούν 

    Πασπαλίζουμε με το αλεύρι.

    Ανακατεύουμε να ψηθεί το αλεύρι για 2′-3′ και προσθέτουμε το γάλα.

    Αφήνουμε να πυκνώσει η κρέμα ανακατεύοντας με κουτάλα.

    Τέλος προσθέτουμε τον αρακά, το καλαμπόκι το ψιλοκομμένη γαλοπουλα.

    Αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε μοσχοκάρυδο.

    Αποσύρουμε την κρέμα  μόλις πήξει.

    Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε ένα τετράγωνο ή μακρόστενο πυράντοχο σκεύος.

    Αδειάζουμε μέσα την κρέμα .

    Ανοίγουμε τη σφολιάτα στον πάγκο.

    Φροντίζουμε να είναι αρκετά παγωμένο το φύλλο  και με κουτ πατ μικρό στρογγυλό κόβουμε στρογγυλούς δίσκους ζύμης.

    Εναλλακτικά την κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.

    Ακουμπάμε σειρά σειρά τα κομμάτια σφολιάτας σχηματίζοντας λέπια στην επιφάνεια της (Δηλαδή το ένα κομμάτι να καλύπτει ελαφρά το άλλο).

    Ψήνουμε  για 20΄ στους 200 βαθμούς C και την αλείφουμε µε ένα χτυπημένο αυγό και ελάχιστο νερό µε πινέλο για να γυαλίσει.

    Συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 20 λεπτά.

    Δεν κόβεται σε κομμάτια, τη σερβίρουμε µε κουτάλι. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με λίγο άνηθο.

    Μετά το ψήσιμο το αποτέλεσμα είναι αφράτη, φουσκωτή, ξεροψημένη και εντυπωσιακή.

     

    Ποιό άλλο leftover χρησιμοποιείτε;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται