Ισπανικά tapas

Υπέροχα ορεκτικά με γεύση Ισπανίας για κρασί και το ποτό σας, αλλά και καλή παρέα

Εύκολη
0:40

4

20 λεπτά

20 λεπτά

ισπανικά tapas συνταγες τάπας

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΤΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΓΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΧΑΜΟΝ

ΓΙΑ ΤΙΣ SPICY ΓΑΡΙΔΕΣ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΤΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΓΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΧΑΜΟΝ

ΓΙΑ ΤΙΣ SPICY ΓΑΡΙΔΕΣ

Εκτέλεση

ΨΗΤΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

  1. Διαλέγουμε μακρόστενα κατακόκκινα ντοματίνια, τα κόβουμε στη μέση, τα αραδιάζουμε σε ταψί, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με ελαιόλαδο και λίγο μπαλσάμικο.
  2. Ψήνουμε στους 200ºC για 20′. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και θυμάρι. Ανακατεύουμε καλά.

ΑΥΓΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα ψητά ντοματίνια και τα σοτάρουμε για 3-4′.
  2. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο λουκάνικο και σοτάρουμε για 3-4′.
  3. Χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και σβήνουμε την φωτιά.
  4. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις για να αναμειχθούν τα υλικά και αφήνουμε πάνω στο σβηστό μάτι 2- 3′ μέχρι να σταθεροποιηθεί το αυγό.

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΧΑΜΟΝ

  1. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο αφού κάψει καλά, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και το σκόρδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 4-4  να μαραθούν τα μανιτάρια.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το θυμάρι. Σβήνουμε με λίγο κρασί και αφήνουμε να στεγνώσει τελείως το τηγάνι.
  3. Βάζουμε μια φέτα χαμόν πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί ή παξιμάδι και μια κουταλιά μανιτάρια.

ΓΑΡΙΔΕΣ SPICY

  1. Ζεσταίνουμε το τηγάνι να κάψει καλά, προσθέτουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και βάζουμε τις γαρίδες, είτε μικρές, είτε ψιλοκομμένες. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3′, προσθέτουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά και ανακατεύουμε.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Γεμίζουμε με αυτά φρυγανισμένο ψωμί ή παξιμαδάκια.
  4. ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ

    Παέγια-Paella

Απόρρητο