• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 3 ½ φλ. αλεύρι σκληρό
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. σπόρους γλυκάνισο
  • 1 κ.σ. σουσάμι
  • ξύσμα 1/2 πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ. μαγιά σκόνη ή 1 κύβο νωπή μαγιά (25 γραμ.)
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 3/4 κ.γλ αλάτι
  • 2/3 φλ. νερό
  • 3/4 φλ. ζάχαρη για επικάλυψη
  • παγωτό καραμέλα για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Βάφλες ισπανικές

    Για τις ισπανικές βάφλες, βάζουμε πρώτα σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το γλυκάνισο, το σουσάμι, το ξύσμα, τη μαγιά και το αλάτι. Ανακατεύουμε με κουτάλι. Ρίχνουμε το λάδι και το νερό και ζυμώνουμε να σχηματιστεί μαλακή ζύμη. Μαζεύουμε σε μπάλα και τη βάζουμε σε μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Στρώνουμε λαδόκολλα σε δυο λαμαρίνες. Βάζουμε τη ζάχαρη σε πιάτο.
    Χωρίζουμε τη ζύμη σε 16 κομμάτια. Πλάθουμε μπαλάκια, μαζεύοντας τις ενώσεις από κάτω και ξεφουσκώνοντας ταυτόχρονα τις φυσαλίδες αέρα που έχει η ζύμη. Αφήνουμε για 5′ να ξεκουραστούν.

    Με πλάστη ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε λεπτό δίσκο περίπου 10 -12 εκ., πατάμε τη μια πλευρά στη ζάχαρη και τα αραδιάζουμε με τη ζάχαρη προς τα πάνω, να φαίνεται σε λαμαρίνα.

    Ψήνουμε για 15′ να ροδίσουν ελαφρά. Προσέξτε γιατί απότομα αρπάζουν χρώμα και σκουραίνουν πολύ με αποτέλεσμα να πικρίσουν, γιατί η ζύμη είναι πολύ λεπτή.

    Αφού κρυώσουν καλά, τις φυλάμε σε αεροστεγές κουτί για πολύ καιρό και μένουν πολύ τραγανές μέχρι το τελευταίο κομμάτι.

    Κάνουμε σάντουιτς με τραγανές ισπανικές βάφλες και στη μέση παγωτό καραμέλα. Πασπαλίζουμε ζάχαρη ή σιρόπι καραμέλας.

     

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται