Υλικά
Εξοπλισμός
Πυρίμαχο σκεύος
Τηγάνι
Υλικά
Εκτέλεση
- Μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε υλικά που έχετε στο ψυγείο σας.
 - Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος. Ενδεικτικά 24×24 εκατοστά είναι ιδανικό.
 - Σε τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το λουκάνικο σε φέτες και ψήνουμε για 3-4 λεπτά.
 - Ψιλοκόβουμε σε μικρά καρέ το ψωμί του τοστ και το προσθέτουμε.
 - Προσθέτουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σωτάρουμε για λίγα λεπτά ώστε να γυαλίσουν.
 - Αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσουν τελείως.
 - Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα να ενωθούν.
 - Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
 - Ρίχνουμε το γάλα, τα τυριά, το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
 - Τέλος προσθέτουμε το ψωμί και τα λουκάνικα που έχουν κρυώσει.
 
ΣΤΟ ΤΑΨΙ
- Αδειάζουμε τo μίγμα στο βουτυρωμένο σκεύος.
 - Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο από 1 έως 4 ώρες.
 - Μπορεί να μείνει σκεπασμένη στο ψυγείο ακόμα και για μία ολόκληρη νύχτα.
 - Ως αποτέλεσμα το ψωμί θα φουσκώσει μέσα στα υλικά και θα απορροφήσει όλα τα υγρά και την νοστιμιά των υλικών.
 - Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 160°C.
 - Βάζουμε τα ντοματίνια στην επιφάνεια της.
 - Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα φούρνου για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια, να φουσκώσει και να σταθεροποιηθεί στο κέντρο της.
 - Αφού βγει από τον φούρνο πρέπει να σταθεί για 5-10 λεπτά.
 - Όσο στέκεται ξεφουσκώνει ελαφρά.
 - Σερβίρεται όσο είναι ζεστή με κουτάλα γιατί είναι αφράτη.
 - Η ομελέτα φούρνου, δεν κόβεται σε κομμάτια πάρα μόνο όταν κρυώσει τελείως και σταθεροποιηθεί.
 - Είμαι σίγουρη πως δε θα τη φτιάξετε μόνο μία φορά, αλλά θα γίνει το αγαπημένο σας πιάτο!
 









