Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Εκτέλεση
- Πρώτα καθαρίζουμε τα καλαμάρια και ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και πρόσθετουμε το σκόρδο.
- Αφήνουμε για ένα λεπτό και το αφαιρούμε.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το πράσο, την πιπεριά και τα πλοκάμια και τα αφήνουμε για 5 με 6 λεπτά ανακατεύοντας.
- Aποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
- Προσθέτουμε το ψωμί, τον μαϊντανό, λίγο έξτρα ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
- Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ρόδι.
- Γεμίζουμε τα καλαμάρια και στερεώνουμε το άνοιγμα τους με οδοντογλυφίδα.
- Ελαφρά λαδώνουμε την επιφάνεια τους.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 7 με 8 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Για καλύτερο ψήσιμο τα σκεπάζουμε.
- Χαράζουμε σε φέτες, όχι μέχρι κάτω, το καλαμάρι και όλο μαζί το βάζουμε σε πιατέλα επάνω στην σάλτσα ντομάτας.
ΣΑΛΤΣΑ
- Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες σε μπολ.
- Ψιλοκόβουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά όσο πιο ψιλοκομμένα μπορούμε και τα προσθέτουμε στις ντομάτες.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε το λεμόνι, το σιρόπι ρόδι, την πάστα πιπεριάς και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Τα προσθέτουμε στις ντομάτες.
- Προσθέτουμε τα βότανα και μπαχαρικά, το αλάτι και το πιπέρι και τέλος ρίχνουμε τα ρόδια.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι η σάλτσα να γίνει κατακόκκινη.