Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 4-5’ να ροδίσει ελαφρά.
- Προσθέτουμε την σπασμένη σκελίδα σκόρδου.
- Σοτάρουμε για 1’
- Προσθέτουμε το φινόκιο σε λεπτές φέτες και σοτάρουμε για 2’.
- Τα βάζουμε τα σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν τελείως.
- Τα βάζουμε σε ένα δίσκο και τα ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Τα προσθέτουμε στη σάλτσα και σοτάρουμε για 2’
- Σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και την κάπαρη.
- Αφήνουμε στην φωτιά για 2’ να πυκνώσει.
- Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
- Σερβίρουμε αμέσως.
- Εάν θέλουμε γαρνίρουμε με λίγο λάδι μαϊντανού.
ΛΑΔΙ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ
- Θα χρησιμοποιήσουμε 1/2 ματσάκι μαϊντανό και 150 ml ελαιόλαδο.
- Πλένουμε και αφαιρούμε τα κοτσάνια του μαϊντανού.
- Τα βυθίζουμε για 1’ σε νερό που βράζει.
- Μετά το ζεμάτισμα τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Τα βάζουμε στο μπλέντερ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Τα πολτοποιούμε.
- Σουρώνουμε το πράσινο λάδι μαϊντανού και το διατηρούμε σε γυάλινο σκεύος στο ψυγείο για μερικές ημέρες και γαρνίρουμε σούπες και φαγητά.