• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
1

Για τα καλαμαράκια με σάλτσα

  • 4 καλαμαράκια
  • 4 πράσα
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 φλ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/3 φλ. κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για το γαρνίρισμα
  • Μαϊντανός
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα πράσα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 με 6 λεπτά

    Στη συνέχεια σβήνουμε με κρασί.

    Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι.

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά.

    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να πιει όλα τα υγρά του και να μείνει μόνο με το λάδι του.

    Το σερβίρουμε ζεστό.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται