Καλαμάρι γεμιστό στο φούρνο, με γεύση που ξετρελαίνει και αρώματα που δεν μπορείς να αντισταθείς! Φτιάξτε το με την πρώτη ευκαιρία και θα με...

Καλαμάρι γεμιστό στο φούρνο, με γεύση που ξετρελαίνει και αρώματα που δεν μπορείς να αντισταθείς! Φτιάξτε το με την πρώτη ευκαιρία και θα με θυμηθείτε.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
599
  • 4 μεγάλα καλαμάρια (1200 γραμ. σύνολο)
  • 1 φλ. φρέσκια ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 2 φλ. φέτα τριμμένη
  • 1/2 φλ. ξινομυζήθρα
  • 1/2 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελ. σκόρδο λιωμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. πολτό ελιάς
  • Λίγο αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Για τη σάλτσα

  • Αρωματικό λάδι
  • Φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • ντοματίνια
  • φύλλα ρόκας
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 480 Θερμίδες
    (kcal)
  • 40% Λιπαρά
  • 35% Υδατ/κες
  • 30% Πρωτεΐνες
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Εκτελεση

Πρώτα τα καθαρίζουμε, τα πλένουμε, και  κάνουμε με ένα ψαλίδι μια μικρή τρυπούλα στο πίσω μέρος τους (ώστε να παίρνουν αέρα όταν θα τα γεμίσουμε από μπροστά) και τα αφήνουμε ανάποδα να στραγγίσουν.

Η γεμιση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους.

Το στησιμο

Με ένα κουταλάκι τα γεμίζουμε ένα ένα  και κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα.

Ψησιμο-χρονος

Ψήνουμε  στη σχάρα για 7 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.

Η σαλτσα

Μόλις ψηθούν, τα περιχύνουμε με λάδι και φρέσκο βασιλικό, τα οποία έχουμε χτυπήσει.

Μπορούμε, αν θέλουμε, να ψήσουμε  για 20 με 25 λεπτά, αφού πρώτα τα περιχύσουμε με αυτη.

Σερβίρονται ωραία με ντοματίνια και φύλλα ρόκας.

Οδηγός Μαγειρικής

Μυστικά για: φαγητά με θαλασσινά
Διαφήμιση

Συμβουλή του Ειδικού

Ένα πιάτο που πλησιάζει ακόμα περισσότερο στο καλοκαίρι. Τα καλαμαράκια και η φέτα μας δίνουν ασβέστιο συμβάλλοντας μεταξύ των άλλων στην καλή υγεία των οστών. Παράλληλα μας δίνουν πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, απαραίτητης για την δημιουργία και σωστή λειτουργία των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος. Σκόρδο κρεμμύδι και πιπεριά μας δίνουν πολύτιμα βιοδραστικά συστατικά με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση συμβάλλοντας στην καλή καρδιοαγγειακή μας υγεία. Συνδυάστε το με μια πατάτα ή λίγο ρύζι κι έχετε ένα απόλυτα ισορροπημένο γεύμα.

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Κάτι μαγειρεύεται