Εκτέλεση
Για τα καλαμάρια γεμιστά με φέτα, ντομάτα και πιπεριές, πρώτα καθαρίζουμε τα καλαμάρια, τα πλένουμε, κάνουμε με ένα ψαλίδι μια μικρή τρυπούλα στο πίσω μέρος τους (ώστε να παίρνουν αέρα όταν θα τα γεμίσουμε από μπροστά) και τα αφήνουμε ανάποδα να στραγγίσουν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους. Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε ένα ένα τα καλαμάρια με το μείγμα του μπολ και κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα.
Ψήνουμε τα καλαμάρια στη σχάρα για 7΄περίπου από κάθε πλευρά. Μόλις ψηθούν, τα περιχύνουμε με αρωματικό λάδι και φρέσκο βασιλικό, τα οποία έχουμε χτυπήσει σε πηχτή σάλτσα.
Μπορούμε, αν θέλουμε, να ψήσουμε τα καλαμάρια στο φούρνο για 20-25΄, αφού πρώτα τα περιχύσουμε με τη σάλτσα. Σερβίρονται ωραία με ντοματίνια και φύλλα ρόκας.
Διατροφικό σχόλιο του Αναστάσιου Παπαλαζάρου*
«Ένα πιάτο που πλησιάζει ακόμα περισσότερο στο καλοκαίρι. Τα καλαμαράκια και η φέτα μας δίνουν ασβέστιο συμβάλλοντας μεταξύ των άλλων στην καλή υγεία των οστών. Παράλληλα μας δίνουν πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, απαραίτητης για την δημιουργία και σωστή λειτουργία των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος. Σκόρδο κρεμμύδι και πιπεριά μας δίνουν πολύτιμα βιοδραστικά συστατικά με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση συμβάλλοντας στην καλή καρδιοαγγειακή μας υγεία. Συνδυάστε το με μια πατάτα ή λίγο ρύζι κι έχετε ένα απόλυτα ισορροπημένο γεύμα. »
*Δρ Αναστάσιος Παπαλαζάρου
Διαιτολόγος –Διατροφολόγος
**Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.
Διαβάστε όλα τα μυστικά μου για το σωστό καθάρισμα και την συντήρηση των θαλασσινών και δείτε επίσης πώς θα φτιάξετε τα πιο τραγανά τηγανητά καλαμαράκια!