Εκτέλεση
Για τα μακαρόνια με ντοματίνια και ξινομυζήθρα, κόβουμε πρώτα τα ντοματίνια στη μέση.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο για 1΄. Προσθέτουμε τα ντοματίνια. Πάντα σε χαμηλή φωτιά, τα σοτάρουμε 5΄-6΄ να μαραθούν. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε τα μυρωδικά. Προσθέτουμε την ξινομυζήθρα και την κάππαρη.
Στο μεταξύ, έχουμε βράσει τα ζυμαρικά 2΄ λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
Προσθέτουμε 1/2 φλ. νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Αφήνουμε να βράσουν για 2΄ όλα μαζί.
Σερβίρουμε τη μακαρονάδα αμέσως.
Διαβάστε όλα τα μυστικά για να βράζετε τέλεια τα μακαρόνια και να φτιάχνετε τις πιο νόστιμες μακαρονάδες!
Διατροφικό σχόλιο του Αναστάσιου Παπαλαζάρου*
» Απολαύστε την αγαπημένη σας μακαρονάδα, σε εκδοχή με σχετικά χαμηλές θερμίδες. Στη συγκεκριμένη παριανή συνταγή πρωταγωνιστούν τα ντοματίνια και η ξινομυζήθρα, κατατάσσοντάς τη έτσι στα καλοκαιρινά πιάτα. Τα ντοματίνια εκτός από την εξαιρετική τους γεύση και χρώμα, χαρίζουν πληθώρα θρεπτικών συστατικών απαραίτητων και ευεργετικών για την υγεία. Περιέχουν αδιάλυτες φυτικές ίνες οι οποίες συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία του εντέρου, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και κάλιο. Η ξινομυζήθρα έχει μειωμένα λιπαρά σε σχέση με άλλα τυριά και είναι εξαιρετική πηγή ασβεστίου και πρωτεϊνών. Αποτελεί ένα εξαιρετικά ισορροπημένο γεύμα. «
*Δρ Αναστάσιος Παπαλαζάρου, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
**Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.