Για τη μακαρονάδα από την Πάρο με ντοματίνια, αν δεν βρείτε ξινομυζήθρα, αντικαταστήστε τη με γαλοτύρι, τσαλαφούτι ή κάποιο ανάλογο τυρί.

Για τη μακαρονάδα από την Πάρο με ντοματίνια, αν δεν βρείτε ξινομυζήθρα, αντικαταστήστε τη με γαλοτύρι, τσαλαφούτι ή κάποιο ανάλογο τυρί.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τα μακαρόνια με ντοματίνια και ξινοµυζήθρα

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 500 γρ. ντοματίνια μακρόστενα
  • 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη
  • 250 γρ. ξινομυζήθρα
  • 2 κ.σ. κάππαρη
  • 2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 540 Θερμίδες
    (kcal)
  • 35% Λιπαρά
  • 45% Υδατ/κες
  • 20% Πρωτεΐνες
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Χωρίς να σουρώσουμε τα μακαρόνια τα ρίχνουμε στη σάλτσα.

Για τα μακαρόνια µε ντοµατίνια

Κόβουμε πρώτα τα ντοματίνια στη μέση.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο για 1΄.

Προσθέτουμε τα ντοματίνια. Πάντα σε χαμηλή φωτιά, τα σοτάρουμε 5΄-6΄ να μαραθούν.

Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Ρίχνουμε τα μυρωδικά. Προσθέτουμε την ξινομυζήθρα και την κάππαρη.

Στο μεταξύ, έχουμε βράσει τα ζυμαρικά 2΄ λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα.

Προσθέτουμε 1/2 φλ. νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Αφήνουμε να βράσουν για 2΄ όλα μαζί.

Σερβίρουμε τη μακαρονάδα αμέσως.

Διαφήμιση

Οδηγός Μαγειρικής

Συμβουλή του Ειδικού

Απολαύστε την αγαπημένη σας μακαρονάδα, σε εκδοχή με σχετικά χαμηλές θερμίδες. Στη συγκεκριμένη παριανή συνταγή πρωταγωνιστούν τα ντοματίνια και η ξινομυζήθρα, κατατάσσοντάς τη έτσι στα καλοκαιρινά πιάτα. Τα ντοματίνια εκτός από την εξαιρετική τους γεύση και χρώμα, χαρίζουν πληθώρα θρεπτικών συστατικών απαραίτητων και ευεργετικών για την υγεία. Περιέχουν αδιάλυτες φυτικές ίνες οι οποίες συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία του εντέρου, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και κάλιο. Η ξινομυζήθρα έχει μειωμένα λιπαρά σε σχέση με άλλα τυριά και είναι εξαιρετική πηγή ασβεστίου και πρωτεϊνών. Αποτελεί ένα εξαιρετικά ισορροπημένο γεύμα.

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται

Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

Εγκατάσταση
×