Τούρτα με γιαούρτι
Για την τούρτα με γιαούρτι, σε ένα μπολ ψιχουλιάζουμε πρώτα τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο να γίνει το μείγμα σαν βρεγμένη άμμος. Στρώνουμε το μπισκότο σε φόρμα δαχτυλίδι 23 εκ. και με την ανάποδη του κουταλιού το πατάμε να ισιώσει η επιφάνεια και να κολλήσει στη φόρμα. Ψήνουμε τη βάση της τούρτας με γιαούρτι σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 10΄. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως
Για την κρέμα με γιαούρτι
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός σε παχύρρευστη μορφή. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη από 60-100 γραµ, ανάλογα πόσο γλυκό σας αρέσει. Προσθέτουμε και τη βανίλια και χτυπάμε για ακόμη 1΄.
Ρίχνουμε το γιαούρτι στην κρέμα και χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα ακόμη 1΄ ή ανακατεύουμε την κρέμα γιαούρτι με γρήγορες κινήσεις με μια σπάτουλα ή ένα σύρμα.
Τέλος, προσθέτουμε τη ρευστή κρύα πλέον ζελατίνη στην κρέμα με γιαούρτι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1΄. Αδειάζουμε την κρέμα στην κρύα πλέον βάση μπισκότου.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να σφίξει και να σταθεροποιηθεί η τούρτα με γιαούρτι.
Προετοιμασία για τις ζελατίνες
Ξεφορμάρουμε από την φόρμα και βάζουμε την τούρτα σε τουρτιέρα. Κόβουμε σε κομμάτια. Σερβίρουμε με κόκκινα φρούτα, σάλτσα φρούτων ή γλυκό κουταλιού.
Θέλετε περισσότερες συνταγές για μοναδικές τούρτες; Βρείτε τες όλες εδώ!