Μπριάμ κατσαρόλας

Πανεύκολο και πεντανόστιμο τουρλού κατσαρόλας. Από Βόρεια Ελλάδα έως Νότια, σε όλα τα σπίτια, δεν υπάρχει περίπτωση να μην μαγειρευτεί αυτό το φαγητό το καλοκαίρι. Το συναντούμε σε πολλές παραλλαγές, με διάφορες ονομασίες, αλλά η νοστιμιά είναι πάντα η ίδια

Μεσαία
0:40

6

10 λεπτά

30 λεπτά

Μπριμ κατσαρόλας - τουρλου κατσαρολας

Υλικά

Συμβουλή Ειδικού

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Ένα ακόμα πιάτο χαρακτηριστικό της ελληνικής μεσογειακής διατροφής. Βιταμίνες του συμπλέγματος Β, C, Α, Ε καροτονειδή και πολυάριθμα βιοδραστικά συστατικά σε μόλις 340 kcal. Ένα μικρό μυστικό της συνταγής, είναι ότι η βιοδιαθεσιμότητα των πολυτίμων αντιοξειδωτικών καροτενοειδών από μελιτζάνα, κολοκυθάκια, μαϊντανό, δυόσμο, αυξάνεται με την παρουσία λιπαρής ύλης όπως η φέτα και το ελαιόλαδο.

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε όλα τα λαχανικά  και τα κόβουμε σε καρέ.
  2. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ξανθαίνουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε τις πιπεριές, το κολοκύθι, τη μελιτζάνα και σοτάρουμε για να λαδωθούν για 2- 3 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε την ντομάτα κομμένη σε καρεδάκια και τις πατάτες.
  5. Τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη.
  6. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά (χωρίς προσθήκη νερού).
  7. Τέλος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  8. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και τα τρίμματα ή τα καρέ φέτας.
  9. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  10. Σκεπάζουμε 5 λεπτά την κατσαρόλα και σερβίρουμε  με τραγανό φρέσκο ψωμί.
  11. Τρώγεται και κρύο σαν σαλάτα.
Απόρρητο