• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
585
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε μεγάλα καρέ
  • 2 κολοκύθια κομμένα σε μεγάλα καρέ
  • 2 μέτριες ντομάτες
  • 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε μεγάλα καρέ
  • 1 πατάτα κομμένη σε μεγάλα καρέ
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλα καρέ
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλα καρέ
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 200 γραμ. φέτα κομμένη σε καρέ ή χοντρά τρίμματα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 340 Θερμίδες
    (kcal)
  • 40% Λιπαρά
  • 40% Υδατ/κες
  • 20% Πρωτεΐνες
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Εκτέλεση

Πλένουμε όλα τα λαχανικά  και τα κόβουμε σε καρέ.

Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ξανθαίνουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά.

Ρίχνουμε τις πιπεριές, το κολοκύθι, τη μελιτζάνα και σοτάρουμε για να λαδωθούν για 2- 3 λεπτά.

Προσθέτουμε την ντομάτα κομμένη σε καρεδάκια και τις πατάτες.

Τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη.

Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά (χωρίς προσθήκη νερού).

Τέλος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και τα τρίμματα ή τα καρέ φέτας.

Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σκεπάζουμε 5 λεπτά την κατσαρόλα και σερβίρουμε  με τραγανό φρέσκο ψωμί.

Τρώγεται και κρύο σαν σαλάτα.

Διαφήμιση

Συμβουλή του Ειδικού

Ένα ακόμα πιάτο χαρακτηριστικό της ελληνικής μεσογειακής διατροφής. Βιταμίνες του συμπλέγματος Β, C, Α, Ε καροτονειδή και πολυάριθμα βιοδραστικά συστατικά σε μόλις 340 kcal. Ένα μικρό μυστικό της συνταγής, είναι ότι η βιοδιαθεσιμότητα των πολυτίμων αντιοξειδωτικών καροτενοειδών από μελιτζάνα, κολοκυθάκια, μαϊντανό, δυόσμο, αυξάνεται με την παρουσία λιπαρής ύλης όπως η φέτα και το ελαιόλαδο.

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Κάτι μαγειρεύεται