Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΜΕΚ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΜΕΚ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Εκτέλεση
ΒΑΣΗ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΑΝΤΑΪΦΙ
- Αρχικά, ανοίγουμε το φύλλο κανταΐφι με τα δάχτυλα για να αφρατέψει.
- Το περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και το απλώνουμε ομοιόμορφα σε ταψί διαστάσεων 24×32×6 εκ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C με αέρα, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
- Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν συνεχίσουμε.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά.
- Προς το τέλος, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
- Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει ελαφρώς και αφαιρούμε τη φλούδα και το ξυλάκι κανέλας.
- Περιχύνουμε το ψημένο κανταΐφι με το χλιαρό σιρόπι.
- Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς και να απορροφηθεί καλά το σιρόπι.
ΚΡΕΜΑ
- Κρατάμε 1½ φλιτζάνι από το γάλα και ζεσταίνουμε το υπόλοιπο σε μια κατσαρόλα (δεν πρέπει να βράσει, απλώς να ζεσταθεί).
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα που κρατήσαμε, τη ζάχαρη, τα αυγά, τη μαστίχα, τις βανίλιες, το άνθος αραβοσίτου και το κορν φλάουρ.
- Ανακατεύουμε καλά με σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε λίγο από το ζεστό γάλα για να αραιώσει το μείγμα και το ρίχνουμε όλο μαζί στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί.
- Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από το σιροπιασμένο κανταΐφι και την στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και την απλώνουμε πάνω από την κρέμα.
- Πασπαλίζουμε με κανέλα και χοντροκομμένο φιστίκι Αιγίνης.
- Παγώνουμε το γλυκό για μία ώρα και το κόβουμε σε κομμάτια.