Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΜΕΚ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΜΕΚ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΑΝΤΑΪΦΙ
- Ανοίγουμε πρώτα το φύλλο κανταΐφι με τα δάχτυλα.
- Το περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και το βάζουμε στρώνοντάς το αφράτα σε ταψί 24x32x6εκ.
- Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στον αέρα για 30 λεπτά περίπου να ροδίσει καλά.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε 4 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το λεμόνι στο τέλος. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Αφαιρούμε τη φλούδα και την κανέλα.
- Περιχύνουμε το κανταΐφι.
- Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- Κρατάμε 1,5 φλιτζάνι από το γάλα και βάζουμε το υπόλοιπο σε κατσαρόλα να ζεσταθεί.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το 1,5 φλ γάλα, τη ζάχαρη, τα αβγά, τις βανίλιες, το άνθος αραβοσίτου, το κορν φλάουρ και τη μαστίχα.
- Τα ανακατεύουμε με σύρμα, προσθέτουμε χλιαρό γάλα να αραιώσει το μίγμα και όλο μαζί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε συνεχώς για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει.
- Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.
- Αδειάζουμε πάνω στο σιροπιασμένο κανταΐφι.
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα σε σαντιγί και την στρώνουμε στο γλυκό.
- Πασπαλίζουμε με κανέλα και το φιστίκι χοντροκομμένο.
- Παγώνουμε το γλυκό για μία ώρα και κόβουμε σε κομμάτια.