Καπονάτα μελιτζάνας (Caponata Siciliana)

Φτιάξτε αυτή τη σισιλιάνικη καπονάτα μελιτζάνας, μια αυθεντική ιταλική συνταγή που θα σας ταξιδέψει.

Εύκολη
0:25

4 μερίδες

10 λεπτά

15 λεπτά

καπονατα με μελιτζανα

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Για την καπονάτα μελιτζάνας, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι.
  2. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες κομμένες σε μικρούς κύβους και τις αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να μαραθούν και να μαλακώσουν για λίγα λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σέλερι ψιλοκομμένο και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  5. Τέλος, αλατοπιπερώνουμε. Δεν πρέπει να λιώσουν τα υλικά. Θέλουν χαμηλή φωτιά για να κρατήσουν το σχήμα τους.
  6. Σερβίρουμε την caponata ζεστή σαν σάλτσα για ζυμαρικά ή παγωμένη σαν σαλάτα, πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί με τρίμματα φέτας.
Απόρρητο