• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
9
  • 8 αυγά
  • χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 8 κ.σ. καρυδόψιχα
  • 8 κ.σ. φρυγανιά
  • 8 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 κ.γλ. γαρίφαλο
  • 1 κ.γλ. σόδα
  • 1/3 φλ. κονιάκ
  • Για το σιρόπι
  • 1½ ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • φλούδα λεμονιού
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Καρυδάτο Πρεβέζης

    Για το σιρόπι: Βράζουμε τα υλικά για 3΄- 4΄. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

    Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.

    Χτυπάμε χωριστά τους κρόκους με τη ζάχαρη και σιγά σιγά προσθέτουμε τη μαρέγκα, τη φρυγανιά, την κανέλα, το γαρίφαλο.

    Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ και το προσθέτουμε.

    Τέλος ρίχνουμε τα καρύδια.

    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 30 εκ.

    Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 170οC για περίπου 45΄.

    Σιροπιάζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι, ρίχνοντάς το λίγο λίγο.

    Από την Φρειδερίκη Γκούμα, Πρέβεζα

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται