Καρυδάτο Πρεβέζης
Για το σιρόπι: Βράζουμε τα υλικά για 3΄- 4΄. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Χτυπάμε χωριστά τους κρόκους με τη ζάχαρη και σιγά σιγά προσθέτουμε τη μαρέγκα, τη φρυγανιά, την κανέλα, το γαρίφαλο.
Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ και το προσθέτουμε.
Τέλος ρίχνουμε τα καρύδια.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 30 εκ.
Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 170οC για περίπου 45΄.
Σιροπιάζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι, ρίχνοντάς το λίγο λίγο.
Από την Φρειδερίκη Γκούμα, Πρέβεζα