Ψωμί με καρύδια και σταφίδες. Ένα ψωμί που ταιριάζει τέλεια με ωραία τυριά και κόκκινο κρασί. Φτιάξτε το στα γιορτινά τραπέζια και θα γίνει...

Ψωμί με καρύδια και σταφίδες. Ένα ψωμί που ταιριάζει τέλεια με ωραία τυριά και κόκκινο κρασί. Φτιάξτε το στα γιορτινά τραπέζια και θα γίνει ανάρπαστο!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
6

Υλικά

  • Μερίδες 1 φρατζόλα

Για το καρυδόψωµο σε φόρµα

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μαγιά
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. νερό χλιαρό
  • 1 φλ. χοντροκομμένα καρύδια
  • 1/3 φλ. σταφίδα μαύρη
  • 1/3 φλ. σταφίδα ξανθή
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το καρυδόψωµο σε φόρµα

    Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το βάζουμε σε μπολ ανοξείδωτο σε χλιαρό φούρνο για 10΄, να ζεσταθεί ελαφρά.

    Διαλύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη σε λίγο νερό (από το συνολικό της συνταγής).

    Ρίχνουμε τη διαλυμένη μαγιά στο χλιαρό αλεύρι, καθώς επίσης το ελαιόλαδο και το υπόλοιπο νερό.

    Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να μαζευτεί σε μπάλα και να καθαρίσουν τα τοιχώματα του μπολ.

    Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και να μην κολλάει στα χέρια.

    Αδειάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και με τα χέρια ή με πλάστη ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο με διάμετρο 30 εκ. (τετράγωνο φύλλο).

    Πασπαλίζουμε τις σταφίδες και τα καρύδια και τυλίγουμε σε ρολό.

    Λαδώνουμε ελαφρά μία μακρόστενη φόρμα του κέικ.

    Τοποθετούμε το ρολό με την ένωση προς τα κάτω.

    Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να ανέβει για περίπου 1 ώρα και 30΄.

    Για το ψήσιμο

    Τότε τη βάζουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180°C, στη κάτω σχάρα φούρνου, και ψήνουμε για 35΄-40΄.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται