Κατσικάκι φρικασέ με αγκινάρες

Κατσικάκι με αγκινάρες και μάραθο φρικασέ, ένα φαγητό που μοσχοβολάει Πάσχα και άνοιξη μαζί. Η συγκεκριμένη είναι μία από τις συνταγές που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες στο Λαμπριάτικο τραπέζι.

Εύκολη
1:15

6

15 λεπτά

1 ώρα

κατσικακι με αγκιναρεσ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

Εκτέλεση

  1. Ζεματάμε πρώτα το μαρούλι για 2΄-3΄ σε νερό που βράζει. Το στραγγίζουμε.
  2. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κατσικάκι γύρω γύρω.
  3. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι και τα μαραίνουμε για 3΄-4΄, μέχρι να γίνουν διάφανα.
  4. Προσθέτουμε νερό ίσα να μισοσκεπάζει το κρέας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 30΄.
  5. Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες στα 4, τις αγκινάρες, τα καρότα κομμένα σε χοντρά κομμάτια και τα κολοκυθάκια.
  6. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε με τα μαρούλια.
  7. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  8. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 25΄-30΄ επιπλέον, μέχρι να βράσει καλά το κρέας και να γίνουν οι πατάτες.
  9. Τέλος πασπαλίζουμε με άνηθο και μάραθο και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
  10. Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι.

ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

  1. Χτυπάμε το αυγολέμονο, το αραιώνουμε με ζωμό απ’ το φρικασέ και περιχύνουμε το φαγητό.
  2. Ανακινούμε την κατσαρόλα απ’ τα χερούλια.
Απόρρητο