Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
Εκτέλεση
- Ζεματάμε πρώτα το μαρούλι για 2΄-3΄ σε νερό που βράζει. Το στραγγίζουμε.
- Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κατσικάκι γύρω γύρω.
- Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι και τα μαραίνουμε για 3΄-4΄, μέχρι να γίνουν διάφανα.
- Προσθέτουμε νερό ίσα να μισοσκεπάζει το κρέας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 30΄.
- Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες στα 4, τις αγκινάρες, τα καρότα κομμένα σε χοντρά κομμάτια και τα κολοκυθάκια.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε με τα μαρούλια.
- Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Συνεχίζουμε το βράσιμο για 25΄-30΄ επιπλέον, μέχρι να βράσει καλά το κρέας και να γίνουν οι πατάτες.
- Τέλος πασπαλίζουμε με άνηθο και μάραθο και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
- Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι.
ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
- Χτυπάμε το αυγολέμονο, το αραιώνουμε με ζωμό απ’ το φρικασέ και περιχύνουμε το φαγητό.
- Ανακινούμε την κατσαρόλα απ’ τα χερούλια.