Κατσικάκι με αγκινάρες και μάραθο φρικασέ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Η συγκεκριμένη είναι μία από τις συνταγές που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες στο...

Κατσικάκι με αγκινάρες και μάραθο φρικασέ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Η συγκεκριμένη είναι μία από τις συνταγές που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες στο Λαμπριάτικο τραπέζι.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
122

Για το κατσικάκι φρικασέ με αγκινάρες

  • 1 μαρούλι χοντροκομμένο
  • 1½ kg κατσικάκι σε μερίδες
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 6 αγκινάρες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 πατάτες
  • 2 καρότα
  • 6 πρώιμα κολοκυθάκια μικρά
  • 1 ματσ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. μάραθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το αυγολέμονο

  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια

Εξοπλισμός

Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ζεματάμε πρώτα το μαρούλι.

    Ανακινούμε τη κατσαρόλα από τα χερούλια για να πάει παντού το αυγολέμονο.

    Κατσικάκι φρικασέ με αγκινάρες

    Ζεματάμε πρώτα το μαρούλι για 2΄-3΄ σε νερό που βράζει. Το στραγγίζουμε.

    Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κατσικάκι γύρω γύρω.

    Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι και τα μαραίνουμε για 3΄-4΄, μέχρι να γίνουν διάφανα.

    Προσθέτουμε νερό ίσα να μισοσκεπάζει το κρέας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 30΄.

    Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες στα 4, τις αγκινάρες, τα καρότα κομμένα σε χοντρά κομμάτια και τα κολοκυθάκια.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε με τα μαρούλια.

    Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

    Συνεχίζουμε το βράσιμο για 25΄-30΄ επιπλέον, μέχρι να βράσει καλά το κρέας και να γίνουν οι πατάτες.

    Τέλος πασπαλίζουμε με άνηθο και μάραθο και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

    Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι.

    Για το αυγολέμονο

    Χτυπάμε το αυγολέμονο, το αραιώνουμε με ζωμό απ’ το φρικασέ και περιχύνουμε το φαγητό.

    Ανακινούμε την κατσαρόλα απ’ τα χερούλια.

    Αν σας άρεσε το κατσικάκι με αγκινάρες φρικασέ, δοκιμάστε και την παρακάτω συνταγή:

    αγκινάρες αλά πολίτα
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση

    Τι γλυκό θα φτιάξεις;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται