Παραδοσιακό κατσικάκι γεμιστό στο φούρνο, πεντανόστιμο, γεμάτο αρώματα και με το μαριναρισμένο κρέας να λιώνει! Αυθεντική γεύση από τα νησιά μας.

Παραδοσιακό κατσικάκι γεμιστό στο φούρνο, πεντανόστιμο, γεμάτο αρώματα και με το μαριναρισμένο κρέας να λιώνει! Αυθεντική γεύση από τα νησιά μας.

  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 2 ώρες & 30 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το κατσικάκι γεμιστό

  • 1 κατσίκι περίπου 10 κιλά
  • Για τη γέμιση
  • Τη συκωταριά από το κατσίκι (ψιλοκομμένη)
  • 1 κρεμμύδια ξερά και φρέσκα
  • 1/2 κ. ρύζι κίτρινο
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Λίγο κανέλα
  • Δυόσμο
  • Κουκουνάρι
  • 1½ κ. αλεσμένες φρέσκες ντομάτες

Για το κρέας

  • 2 ποτήρια κόκκινο κρασί
  • Για τη μαρινάδα
  • 2 ποτήρια ελαιόλαδο
  • 5 λεμόνια
  • 10 σκελ. σκόρδο
  • 6 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 2 κ.γ. ρίγανη

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Δε βάζουμε νερό μέσα στο ρύζι.

    Μόλις ψηθεί το σβήνουμε με κόκκινο κρασί.

    Για τη γέμιση

    Κόβουμε πρώτα το κεφαλάκι, τις σπάλες και τα μπούτια από το σφαχτό και τα πλένουμε καλά.

    Έπειτα αλατίζουμε το κρέας (σπάλες, μπούτια και κουφάρι).

    Βράζουμε τα εντόσθια (συκώτι και πνευμόνια) για 10 λεπτά ώστε να φύγουν οι ακαθαρσίες.

    Στη συνέχεια τα κόβουμε σε κυβάκια και τα τοποθετούμε σε μεγάλο τηγάνι με ελαιόλαδο.

    Τα σοτάρουμε αρκετά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα φρέσκα και τα ξερά ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν.

    Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι.

    Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κανέλα, φρεσκοκομμένο δυόσμο, το κουκουνάρι και τέλος τις φρέσκες ντομάτες και ανακατεύουμε.

    Δε βάζουμε νερό μέσα, το ρύζι ψήνεται με τα ζουμιά της ντομάτας και τα ζουμιά που βγάζει το κρέας.

    Διαφήμιση

    Για το κατσικάκι γεμιστό

    Βάζουμε το κατσικάκι σε ένα ταψί και γεμίζουμε με τη γέμιση την κοιλιά του αρνιού.

    Ράβουμε την κοιλιά με βελόνα και σπάγκο μαγειρικής ή την κλείνουμε χρησιμοποιώντας ένα σουβλί.

    Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και τη ρίχνουμε στο γεμιστό κουφάρι αλλά και στις σπάλες και τα μπούτια.

    Βάζουμε σε ένα ταψί όλο το κατσίκι και ψήνουμε στο φούρνο στους 220-250°C για 2,5 περίπου ώρες.

    Με το που το κρέας έχει μαλακώσει και είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και το σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.

    Σερβίρεται ιδανικά με πατατούλες φούρνου.

    Τη μοναδική αυτή παραδοσιακή συνταγή του Αιγαίου, μοιράστηκε μαζί μας η κ. Αλεξάνδρα και την ευχαριστούμε πολύ.

    Διαφήμιση

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×