Κατσικάκι με άγρια χόρτα

Κατσικάκι με χόρτα και μάραθο στην κατσαρόλα! Αυτή η συνταγή, είναι από το βιβλίο «Λέσβος, κάθε γεύση μια ιστορία». Ευχαριστούμε το Επιμελητήριο Λέσβου που μας την παραχώρησε.

Εύκολη
1:15

8

15 λεπτά

1 ώρα

Κατσικάκι με χόρτα από τη Λέσβο

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε να φτιάξουμε το κατσικάκι με χόρτα και μάραθο στην κατσαρόλα, τσιγαρίζοντας πρώτα στο λάδι τα κρεμμύδια.
  2. Προσθέτουμε το κρέας.
  3. Όταν πάρει χρώμα, περιχύνουμε με το κρασί και βράζουμε για 5΄ σε δυνατή φωτιά για το κατσικάκι με χόρτα.
  4. Ζεματάμε τα χόρτα σε βραστό νερό για 5΄.
  5. Ρίχνουμε στο κρέας τα χόρτα, καλύπτουμε με το νερό και βράζουμε για 45΄.
  6. Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον κρόκο, τον άνηθο και τον μάραθο.;

ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

  1. Χτυπάμε τ’ αυγά, προσθέτουμε το χυμό από τα λεμόνια και λίγο ζουμί από το φαγητό.
  2. Το περιχύνουμε στην κατσαρόλα με το κατσικάκι, ανακινώντας κάπου κάπου ώσπου να δέσει το αυγολέμονο.
Απόρρητο