Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Εκτέλεση
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
- Πλένουμε πρώτα τα μανιτάρια porcini και τα καλύπτουμε με ζεστό νερό σε ένα μπολ.
- Αφήνουμε να μουλιάσουν για 15-20 λεπτά.
- Τα βγάζουμε από το νερό και τα ψιλοκόβουμε.
- Τρίβουμε στο μπλέντερ το ψωμί σε ψίχουλα.
- Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τον κιμά, τα ψιλοκομμένα λουκάνικα, το μαγειρεμένο ρύζι ή τη λιωμένη βραστή πατάτα, το πεκορίνο, το μαϊντανό, το σκόρδο, το ψωμί, το γάλα, αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε και τα μανιτάρια.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε το μίγμα του κιμά σκεπασμένο στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Πλάθουμε κεφτέδες στρογγυλούς και τους πανάρουμε σε αλεύρι ή πολέντα.
- Τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
- Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο να ροδίσουν για 4-5 λεπτά.
- Τους ρίχνουμε στη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά.
- Τέλος πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΣΑΛΤΣΑ
- Είναι μια σάλτσα ντομάτας εύκολη και γρήγορη
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε τη σάλτσα να πυκνώσει και να δέσει.
- Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε βασιλικό φρεσκοκομμένο, αλάτι και πιπέρι.