Κεφτεδάκια με σάλτσα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Αυτά τα ζουμερά κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα  είναι απλά μοναδικά και ακαταμάχητα. Μην περιμένετε,...

Κεφτεδάκια με σάλτσα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Αυτά τα ζουμερά κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα  είναι απλά μοναδικά και ακαταμάχητα. Μην περιμένετε, δοκιμάστε τη συνταγή και όλοι θα παραμιλάνε. Οι κεφτέδες μέσα στη σάλτσα  παντρεύονται μοναδικά και κάνουν το πιο φανταστικό φαγητό.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
298

Για τα κεφτεδάκια

  • 25 γρ. αποξηραμένα άγρια μανιτάρια
  • 400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 salcice (ψιλοκομμένα)
  • 100 γρ. μαγειρεμένο ρύζι
  • 5 κ.σ. πεκορίνο
  • 3 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 κ.σ. σκόρδο
  • 2 φέτ. ψωμί
  • 2-3 κ.σ. γάλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • ηλιελαιο
  • Χωριάτικο ψωμί σε φέτες για το σερβίρισμα

Για τη σάλτσα

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. ντομάτες
  • 2 κ.σ. βασιλικό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λιγο μαϊντανό

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Τα κεφτεδάκια με σάλτσα είναι ένα πεντανόστιμο και πολύ χορταστικό φαγητό. Η κόκκινη σάλτσα ντομάτας που βουτάνε μέσα οι κεφτέδες είναι ο απόλυτος συνδυασμός που ξετρελαίνει τους πάντες και όλοι παραμιλάνε. Η συνταγή από την Αργυρώ είναι απλά μοναδική καθώς τα υλικά για τα κεφτεδάκια είναι ένα κι ένα. Αν και δεν μοιάζουν πολύ με τα σμυρνέικα πολίτικα είναι εξίσου φανταστικά και απολαυστικά. Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές και να τα σερβίρετε στο οικογενειακό τραπέζι. Φτιάξτε αυτό το υπέροχο και εύκολο φαγητό οπωσδήποτε!

    Για τα κεφτεδάκια

    Πλένουμε πρώτα τα μανιτάρια porcini και τα καλύπτουμε με ζεστό νερό σε ένα μπολ.

    Αφήνουμε να μουλιάσουν για 15-20 λεπτά.

    Τα βγάζουμε από το νερό και τα ψιλοκόβουμε.

    Τρίβουμε στο μπλέντερ το ψωμί σε ψίχουλα.

    Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τον κιμά, τα ψιλοκομμένα λουκάνικα, το μαγειρεμένο ρύζι ή τη λιωμένη βραστή πατάτα, το πεκορίνο, το μαϊντανό, το σκόρδο, το ψωμί, το γάλα, αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε και τα μανιτάρια.

    Ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε το μίγμα του κιμά σκεπασμένο στο ψυγείο για 30 λεπτά.

    Πλάθουμε κεφτέδες στρογγυλούς και τους πανάρουμε σε αλεύρι ή πολέντα.

    Τινάζουμε το περιττό αλεύρι.

    Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο να ροδίσουν για 4-5 λεπτά.

    Τους ρίχνουμε στη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά.

    Τέλος πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

    Για τη σάλτσα

    Η σαλτσα ειναι μια σαλτσα ντοματας ευκολη και γρηγορη

    Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσει.

    Προσθέτουμε ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε τη σάλτσα να πυκνώσει και να δέσει.

    Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε βασιλικό φρεσκοκομμένο, αλάτι και πιπέρι.

    Κάτι μαγειρεύεται