"
Κεφτεδάκια με σάλτσα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Αυτά τα ζουμερά κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα ντομάτας είναι απλά μοναδικά και ακαταμάχητα. Μην...

Κεφτεδάκια με σάλτσα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Αυτά τα ζουμερά κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα ντομάτας είναι απλά μοναδικά και ακαταμάχητα. Μην περιμένετε, δοκιμάστε τη συνταγή και όλοι θα παραμιλάνε. Οι κεφτέδες μέσα στη σάλτσα ντομάτας παντρεύονται μοναδικά και κάνουν το πιο φανταστικό φαγητό.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τα κεφτεδάκια

  • 25 γρ. αποξηραμένα άγρια μανιτάρια
  • 400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 salcice (ψιλοκομμένα)
  • 100 γρ. μαγειρεμένο ρύζι ή λιωμένη βραστή πατάτα
  • 5 κ.σ. πεκορίνο
  • 3 κ.σ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 1 κ.σ. σκόρδο (τριμμένη)
  • 2 φέτ. ψωμί
  • 2-3 κ.σ. γάλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Χωριάτικο ψωμί σε φέτες για το σερβίρισμα

Για τη σάλτσα

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. ψιλοκομμένες αποφλοιωμένες ντομάτες
  • 2 κ.σ. βασιλικό (ψιλοκομμένο)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λιγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Τα κεφτεδάκια με σάλτσα είναι ένα πεντανόστιμο και πολύ χορταστικό φαγητό. Η κόκκινη σάλτσα ντομάτας που βουτάνε μέσα οι κεφτέδες είναι ο απόλυτος συνδυασμός που ξετρελαίνει τους πάντες και όλοι παραμιλάνε. Η συνταγή από την Αργυρώ είναι απλά μοναδική καθώς τα υλικά για τα κεφτεδάκια είναι ένα κι ένα. Αν και δεν μοιάζουν πολύ με τα σμυρνέικα πολίτικα είναι εξίσου φανταστικά και απολαυστικά. Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές και να τα σερβίρετε στο οικογενειακό τραπέζι. Φτιάξτε αυτό το υπέροχο και εύκολο φαγητό οπωσδήποτε!

    Για τα κεφτεδάκια

    Πλένουμε πρώτα τα μανιτάρια porcini και τα καλύπτουμε με ζεστό νερό σε ένα μπολ.

    Αφήνουμε να μουλιάσουν για 15-20 λεπτά.

    Τα βγάζουμε από το νερό και τα ψιλοκόβουμε.

    Τρίβουμε στο μπλέντερ το ψωμί σε ψίχουλα.

    Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τον κιμά, τα ψιλοκομμένα λουκάνικα, το μαγειρεμένο ρύζι ή τη λιωμένη βραστή πατάτα, το πεκορίνο, το μαϊντανό, το σκόρδο, το ψωμί, το γάλα, αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε και τα μανιτάρια.

    Ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε το μίγμα του κιμά σκεπασμένο στο ψυγείο για 30 λεπτά.

    Πλάθουμε κεφτέδες στρογγυλούς και τους πανάρουμε σε αλεύρι ή πολέντα.

    Τινάζουμε το περιττό αλεύρι.

    Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο να ροδίσουν για 4-5 λεπτά.

    Τους ρίχνουμε στη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά.

    Τέλος πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

    Διαφήμιση

    Για τη σάλτσα ντομάτας

    Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσει.

    Προσθέτουμε ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε τη σάλτσα να πυκνώσει και να δέσει.

    Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε βασιλικό φρεσκοκομμένο, αλάτι και πιπέρι.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×