• προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
63

Για τα κεφτεδάκια ψαριού

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σέλερι ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 800 γρ. φιλέτο ψαριού (μπακαλιάρο ή ροφό ή σφυρίδα κλπ)
  • 1 κ.σ. μπούκοβο
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 3 κ.σ. μαϊντανό
  • 2 αυγά
  • Φρυγανιά τριμμένη ή ψίχουλα ψωμιού
  • Αλάτι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 800 γρ. τριμμένες ντομάτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα κεφτεδάκια ψαριού

    Ζεσταίνουμε πρώτα το λάδι και σοτάρουμε τα λαχανικά να μαλακώσουν.

    Προσθέτουμε τον πελτέ και τον ψήνουμε για 1-2΄. Αφήνουμε να κρυώσουν.

    Μαδάμε το ψάρι σε μπολ.

    Προσθέτουμε τα κρύα σοταρισμένα υλικά, καθώς και όλα τα υπόλοιπα υλικά.

    Ρίχνουμε φρυγανιά μέχρι να πλάθεται το μείγμα, περίπου 1 φλ.

    Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε σε κεφτέδες.

    Τους ροδίζουμε στο λάδι για 1-2΄από κάθε πλευρά.

    Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

    Στο τηγάνι με το λάδι προσθέτουμε τις ντομάτες.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε 10΄.

    Προσθέτουμε ξανά τους ψαροκεφτέδες και τους αφήνουμε να βράσουν για 7-8΄μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα.

    Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι.

     

    Ποια είναι τα αγαπημένα σου κεφτεδάκια;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται