Κεφτεδάκια θαλασσινών, εύκολοι και φανταστικοί κεφτέδες, μπουκιά και απόλαυση καλοκαιρινή.

Κεφτεδάκια θαλασσινών, εύκολοι και φανταστικοί κεφτέδες, μπουκιά και απόλαυση καλοκαιρινή.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
129

Για τα κεφτεδάκια θαλασσινών

  • 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες και βρασμένες
  • 250 γρ. καβουρόψιχα
  • 12 κράκερ αλμυρά
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. μουστάρδα σε σκόνη
  • 1 σκελ. σκόρδο πολτοποιημένη
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • Λίγες σταγόνες γουόστερ σος
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • Λίγο αλάτι
  • 1 κ.σ. πιπέρι καγιέν
  • Για το τηγάνισμα
  • Λάδι
  • Αλεύρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Αλέθουμε πρώτα τις γαρίδες, το καβούρι και τα κράκερ στο μπλέντερ.

    Τα βάζουμε σε μπολ.

    Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ και τα ζυμώνουμε.

    Αν το μείγμα είναι αραιό, προσθέτουμε λίγη φρυγανιά.

    Πλάθουμε μεγάλα κεφτεδάκια.

    Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄να σφίξουν.

    Τα πανάρουμε στο αλεύρι και τα τηγανίζουμε για 2-3΄από την κάθε πλευρά σε λίγο λάδι, μέχρι να ροδίσουν.

    Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τους αφήνουμε να στραγγίσουν.

    Τα σερβίρουμε με σαλάτα και κρύα σάλτσα ντομάτας.

    Διαβάστε και όλα τα μυστικά μου, για να καθαρίσετε και να συντηρήσετε σωστά τα θαλασσινά!

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται