• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 500 γραμ. γαρίδες (καθαρισμένες και βρασμένες)
  • 250 γραμ. καβουρόψιχα
  • 12 κράκερ αλμυρά
  • 2 κ.σ μαγιονέζα
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ μουστάρδα σε σκόνη
  • 1 σκ. σκόρδο πολτοποιημένη
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • λίγες σταγόνες γουόστερ σος
  • 1 κ.σ χυμό λεμόνι
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • λίγο αλάτι
  • 1 κ.σ. πιπέρι καγιέν
  • Για το τηγάνισμα
  • λάδι και αλεύρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κεφτεδάκια θαλασσινών

    Για να φτιάξουμε τα κεφτεδάκια θαλασσινών,

    • αλέθουμε πρώτα τις γαρίδες, το καβούρι και τα κράκερ στο μπλέντερ.
    • Τα βάζουμε σε μπολ.
    • Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ.
    • Τα ζυμώνουμε. Αν το μείγμα είναι αραιό, προσθέτουμε λίγη φρυγανιά.
    • Πλάθουμε μεγάλα κεφτεδάκια.
    • Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄να σφίξουν.
    • Τα πανάρουμε στο αλεύρι και τα τηγανίζουμε για 2-3΄από την κάθε πλευρά σε λίγο λάδι, μέχρι να ροδίσουν.
    • Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τους αφήνουμε να στραγγίσουν.

    Τα σερβίρουμε με σαλάτα και κρύα σάλτσα ντομάτας.

    Διαβάστε και όλα τα μυστικά μου, για να καθαρίσετε και να συντηρήσετε σωστά τα θαλασσινά!

    Αν σας άρεσαν τα κεφτεδάκια με θαλασσινά, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή

    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×