• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
27
  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • Για τα κεφτεδάκια
  • 700 γραμ. κιμάς χοιρινός
  • 1 μέτρια ντομάτα τριμμένη
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γλ. κύμινο
  • 2 κ.σ. φρέσκος ψιλοκομμένος δυόσμος
  • 4-5 κ.σ. αλεύρι
  • 1 αυγό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα ντομάτας
  • 1 κιλό τριμμένες ντομάτες
  • λίγο κύμινο
  • λίγο φρέσκο δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κεφαλοτύρι τριμμένο για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα κεφτεδάκια στο τηγάνι

    Τρίβουμε πρώτα τα κρεμμύδια και τα στραγγίζουμε.

    Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια: κιμά, κρεμμύδι, σκόρδο, ντομάτα, κύμινο, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, αλεύρι και τα ζυμώνουμε.

    Πλάθουμε και τηγανίζουμε σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι για 2-3 λεπτά τους κεφτέδες.

    Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τα βότανα και τα μπαχαρικά κι από την ώρα που θα πάρει βράση η σάλτσα, βράζουμε για 10 λεπτά.

    Βράζουμε τα μακαρόνια και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Βράζουμε δυνατά για 1 λεπτά.

    Γαρνίρουμε με φρέσκο δυόσμο και τριμμένο κεφαλοτύρι.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται