Αλμυρό κέικ χωρίς αυγά

Πρωτότυπο, αλμυρό κέικ, με τραγανή κρούστα στην επιφάνεια. Η γεύση του θα σας θυμίσει χωριάτικη σαλάτα με παξιμάδι. Η ψημένη ντομάτα, με τη φέτα, την ελιά και το κρεμμύδι, ποτίζει το τριμμένο παξιμάδι. Η κρούστα που δημιουργείται στην επιφάνεια, είναι ο τέλειος συνδυασμός με τη μαλακή γέμιση.

Εύκολη
0:55

6

10 λεπτά

45 λεπτά

αλμυρό κέικ χωρίς αυγά - εύκολο αλμυρό κέικ με λίγα υλικά - αλμυρό κέικ σε στρογγυλή φόρμα - αλμυρό κέικ με φέτα - αλμυρό κέικ συνταγή

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ

Εξοπλισμός

Σχάρα

Ταψί

Φόρμα

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ

Εκτέλεση

  1. Θα χρησιμοποιήσουμε στρογγυλή φόρμα για κέικ.
  2. Πλένουμε πρώτα τα ντοματίνια, τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος.
  3. Τα βάζουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού και με το ψιλοκομμένο σκόρδο.
  4. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, το ξύδι και την κρέμα μπαλσάμικο.
  5. Βουτυρώνουμε πυρίμαχο μικρό ταψί, τετράγωνο (24×24 εκ. ή κοντινό μέγεθος).
  6. Αλέθουμε τα ντακάκια και πασπαλίζουμε την επιφάνεια του ταψιού.
  7. Αδειάζουμε τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με τα τρίμματα από την φέτα, το ψιλοκομμένο σαλάμι και την φρέσκια ρίγανη.

ΚΡΟΥΣΤΑ

  1. Σε μπολ βάζουμε τη βρώμη, την παρμεζάνα, το αμύγδαλο και το φιστίκι Αιγίνης.
  2. Προσθέτουμε αλάτι κατά βούληση, τρίβουμε πιπέρι κατά βούληση και ανακατεύουμε τα υλικά.
  3. Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια ή το τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη πάνω στα υλικά.
  4. Με τα δάχτυλα ψιχουλιάζουμε το μείγμα για κέικ να σχηματιστούν κομμάτια σαν άμμος βρεγμένη και ενωμένη σε μπάλες.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα για κέικ σε κομματάκια πάνω στις ντομάτες.
  6. Ψήνουμε το αλμυρό κέικ χωρίς αυγά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C βαθμούς στις αντίστασης στην μεσαία σχάρα του φούρνου για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, να γίνει τραγανή και να φαίνεται από τα πλάγια του ταψιού η ντομάτα να κοχλάζει.
  7. Μόλις βγει από το φούρνο, το αφήνουμε να σταθεί πάνω στον πάγκο μας σε μια σχάρα για 10 λεπτά.
  8. Σερβίρουμε με ένα κουτάλι και με μπόλικη πράσινη σαλάτα.
Απόρρητο