Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ
Εξοπλισμός
Σχάρα
Ταψί
Φόρμα
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ
Εκτέλεση
- Θα χρησιμοποιήσουμε στρογγυλή φόρμα για κέικ.
- Πλένουμε πρώτα τα ντοματίνια, τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος.
- Τα βάζουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού και με το ψιλοκομμένο σκόρδο.
- Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, το ξύδι και την κρέμα μπαλσάμικο.
- Βουτυρώνουμε πυρίμαχο μικρό ταψί, τετράγωνο (24×24 εκ. ή κοντινό μέγεθος).
- Αλέθουμε τα ντακάκια και πασπαλίζουμε την επιφάνεια του ταψιού.
- Αδειάζουμε τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με τα τρίμματα από την φέτα, το ψιλοκομμένο σαλάμι και την φρέσκια ρίγανη.
ΚΡΟΥΣΤΑ
- Σε μπολ βάζουμε τη βρώμη, την παρμεζάνα, το αμύγδαλο και το φιστίκι Αιγίνης.
- Προσθέτουμε αλάτι κατά βούληση, τρίβουμε πιπέρι κατά βούληση και ανακατεύουμε τα υλικά.
- Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια ή το τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη πάνω στα υλικά.
- Με τα δάχτυλα ψιχουλιάζουμε το μείγμα για κέικ να σχηματιστούν κομμάτια σαν άμμος βρεγμένη και ενωμένη σε μπάλες.
- Αδειάζουμε το μείγμα για κέικ σε κομματάκια πάνω στις ντομάτες.
- Ψήνουμε το αλμυρό κέικ χωρίς αυγά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C βαθμούς στις αντίστασης στην μεσαία σχάρα του φούρνου για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, να γίνει τραγανή και να φαίνεται από τα πλάγια του ταψιού η ντομάτα να κοχλάζει.
- Μόλις βγει από το φούρνο, το αφήνουμε να σταθεί πάνω στον πάγκο μας σε μια σχάρα για 10 λεπτά.
- Σερβίρουμε με ένα κουτάλι και με μπόλικη πράσινη σαλάτα.