Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Μίξερ με κάδο
Τηγάνι
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 με 6 λεπτά, μέχρι να κρεμώσει το μείγμα.
- Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και τέλος την κανέλα και το ξύσμα από πορτοκάλι.
- Προσθέτουμε το χυμό από το πορτοκάλι και το κονιάκ και λίγο λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι.
- Βουτυρώνουμε πολύ καλά και αλευρώνουμε μία φόρμα του κέικ.
- Αδειάζουμε μέσα στην φόρμα του κέικ το μείγμα για κέικ και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C βαθμούς, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα.
- Το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά στη φόρμα του κέικ. Έπειτα το βγάζουμε σε σχάρα.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και μόλις αρχίσει να αχνίζει, το αποσύρουμε.
- Με ένα πινέλο το αλείφουμε όλο με το βούτυρο.
- Πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα.