Ποια είναι τα κύρια συστατικά επιτυχίας ενός κέικ; Να είναι φυσικά φουσκωτό, αφράτο, νόστιμο και μοσχομυριστό. Όλα δηλαδή τα χαρακτηριστικά που έχει...

 

Ποια είναι τα κύρια συστατικά επιτυχίας ενός κέικ; Να είναι φυσικά φουσκωτό, αφράτο, νόστιμο και μοσχομυριστό. Όλα δηλαδή τα χαρακτηριστικά που έχει αυτό το κέικ κανέλας.

Ποια είναι τα δευτερεύοντα συστατικά επιτυχίας ενός κέικ; Να γίνεται εύκολα, να χρειάζεται απλά υλικά και η διαδικασία παρασκευής του να μην έχει κάτι εξεζητημένο. Και πάλι αυτή η συνταγή για κέικ κανέλας τηρεί όλες τις προδιαγραφές.

Τι άλλο λοιπόν χρειάζεστε για να φτιάξετε αυτό το κέικ κανέλας;  Εγγύηση επιτυχίας; Την έχετε! Έχετε ακόμα τα σιγουριά ότι η μεθυστική μυρωδιά της κανέλας θα σας ακολουθεί για μέρες και θα σας γίνει τόσο απαραίτητη, που πριν καν τελειώσει το πρώτο κέικ θα σκέφτεστε να φτιάξετε και δευτερο.

Γιατί πραγματικά, αυτό είναι το ωραιότερο κέικ κανέλας που έχετε ποτέ δοκιμάσει! Αφράτο, μοσχομυριστό, εύκολο και απολαυστικό!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
99
  • 220 γραμ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 220 γραμ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 κοφτή κ.σ. κανέλα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο και βιολογικό)
  • 100 γραμ. χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
  • 50 γραμ. κονιάκ
  • 400 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Για το γαρνίρισμα
  • 30 γραμ. βούτυρο για το άλειμμα του κέικ
  • λίγη κρυσταλλική ζάχαρη
  • λίγη κανέλα για το πασπάλισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κέικ κανέλας

    Κέικ κανέλας

    Ποια είναι τα κύρια συστατικά επιτυχίας της συνταγή μας; Να είναι φυσικά φουσκωτό, αφράτο, νόστιμο και μοσχομυριστό. Όλα δηλαδή τα χαρακτηριστικά που έχει αυτό το κέικ κανέλας από την  Αργυρώ. Ποια είναι τα δευτερεύοντα συστατικά επιτυχίας; Να γίνεται εύκολα, να χρειάζεται απλά υλικά και η διαδικασία παρασκευής του να μην έχει κάτι εξεζητημένο. Και πάλι αυτή η συνταγή μας τηρεί όλες τις προδιαγραφές. 

    • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 με 6 λεπτά, μέχρι να κρεμώσει το μείγμα για κέικ.
    • Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και τέλος την κανέλα και το ξύσμα από πορτοκάλι.
    • Προσθέτουμε το χυμό από το πορτοκάλι και το κονιάκ και λίγο λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι.
    • Βουτυρώνουμε πολύ καλά και αλευρώνουμε μία φόρμα του κέικ.
    • Αδειάζουμε μέσα στην φόρμα του κέικ το μείγμα για κέικ και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C βαθμούς, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα.
    • Το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά στη φόρμα του κέικ.
    • Έπειτα το βγάζουμε σε σχάρα.
    • Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι.
    • Μόλις αρχίσει να αχνίζει, το αποσύρουμε.
    • Με ένα πινέλο το αλείφουμε όλο με το βούτυρο.
    • Πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα.

    Τι άλλο λοιπόν χρειάζεστε για να φτιάξετε αυτό το κέικ κανέλας; Εγγύηση επιτυχίας; Την έχετε! Έχετε ακόμα τα σιγουριά ότι η μεθυστική μυρωδιά της κανέλας θα σας ακολουθεί για μέρες και θα σας γίνει τόσο απαραίτητη, που πριν καν τελειώσει το πρώτο θα σκέφτεστε να φτιάξετε και δεύτερο. Γιατί πραγματικά, αυτό είναι το ωραιότερο που έχετε ποτέ δοκιμάσει! Αφράτο, μοσχομυριστό, εύκολο και απολαυστικό! Απολαύστε το με μία κούπα αχνιστό αρωματικό καφέ και το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται