• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • Για το κέικ
  • 140 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ½ φλ. ζάχαρη (300 γραμ.)
  • 2 αβγά
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 ½ φλ. γάλα (160 γραμ.)
  • Για τη γέμιση
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 3 κ.σ. αλεσμένο καρύδι
  • Για την επικάλυψη
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • λίγη κανέλα για πασπάλισμα
  • λίγη ζάχαρη για πασπάλισμα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κεικ με καρυδια

    Κεικ με καρυδια

    Αυτό το κεικ με καρυδια  θα σας ξετρελάνει! Όταν το κέικ με καρύδια βγαίνει από το φούρνο, τότε γίνεται το κέικ όλης της οικογένειας. Στη συνέχεια, ξεκινάμε το  κεικ κανελας με τα εξής απλά βήματα:

    Πριν ξεκινήσουμε το κεικ κανελας

    • Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
    • Κοσκινίζουμε το αλευρι.
    • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ή στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση από ένα ταψι 24 -26 εκ. ή φορμα για κεικ δαχτυλίδι με αποσπώμενη βάση.
    • Προθερμάνουμε το φούρνο στους 170°C στον αέρα. Θα ψήσουμε το  κεικ κανελας στη μεσαία σχαρα του φουρνου.

    Για τη γέμιση του κεικ με καρυδια

    • Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και ανακατεύουμε με κουταλι. Τα κρατάμε στην άκρη.
    • Χτυπάμε μαζί σε μπολ με μιξερ χειρος το βουτυρο με τη ζαχαρη και τα αυγα για 2′ μέχρι να κρεμώσουν και να λιώσει καλά η ζαχαρη.
    • Προσθέτουμε τη βανιλια, το αλατι και εναλλάξ το γαλα με το κοσκινισμένο αλευρι. Με σπατουλα ανακατεύουμε απαλά.
    • Αδειάζουμε το μισό μιγμα στο έτοιμο σκεύος.
    • Πασπαλίζουμε με τη γέμιση και αδειάζουμε το υπόλοιπο μιγμα.
    • Με λάμα από ένα μαχαιρι μπερδεύουμε τα δυο μ[γματα, κάνοντας διαδρομές και μπλέκοντάς τα.
    • Ψήνουμε στη μεσαια σχαρα για περίπου 40′ μέχρι να βγαίνει στεγνή η λάμα από ένα μαχαιρι από το κέντρο του.
    • Μόλις το βγάλουμε, καυτό όπως είναι, περιχύνουμε με το βουτυρο.
    • Πασπαλίζουμε με κανελα και ζαχαρη.

    Το κεικ με καρυδια σερβίρεται κατά προτίμηση ζεστό με καφέ ή τσάι.

    Για τα παιδιά που θέλουν κάτι γλυκό στο κολατσιό τους στο σχολείο, ή με το γαλα τους στο πρωινό ή το απόγευμα μετά τις δραστηριότητες.

    Για τον πολυάσχολο εργαζόμενο, για ένα γρήγορο πρωινό “στα όρθια” με καφέ πριν τη δουλειά αλλά και για κολατσιό στο γραφείο.

    Για την μαμά που βρίσκει λίγη ώρα να απολαύσει τον καφέ της ανάμεσα στο χαμό της καθημερινότητας, αυτό το κεικ είναι η ιδανική συντροφιά.

    Πέρα όμως από την απόλαυση που σου δίνει όντας στο πιάτο σου, το κεικ με κανελα  μπορεί να ικανοποιήσει και την επιθυμία σου για δημιουργία. Έτσι, όταν θέλεις να χαλαρώσεις στην κουζίνα φτιάχνοντας κάτι που θα σου φτιάξει τη διάθεση όταν θα ψήνεται και θα μοσχομυρίσει το σπίτι.

    Είναι ιδανική συνταγή για να μπουν στην κουζίνα και οι μικροί ζαχαροπλάστες και να φτιάξουν αυτό το κέικ! Θα ξετρελαθούν με τη διαδικασία παρασκευής.

    Διαβάστε οπωσδήποτε το μυστικο επιτυχίας για τέλεια κέικ, 

    Καλή επιτυχία! Αργυρω

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται