Πριν ακόμα δοκιμάσετε αυτό το κέικ με καρύδια, το σπίτι θα γεμίσει αρώματα κανέλας και πορτοκαλιού. Εύκολο, απλό, αλλά υπέροχο στη γεύση!

Πριν ακόμα δοκιμάσετε αυτό το κέικ με καρύδια, το σπίτι θα γεμίσει αρώματα κανέλας και πορτοκαλιού. Εύκολο, απλό, αλλά υπέροχο στη γεύση!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
78
  • Για το κέικ
  • 140 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ½ φλ. ζάχαρη (300 γραμ.)
  • 2 αβγά
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 ½ φλ. γάλα (160 γραμ.)
  • Για τη γέμιση
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 3 κ.σ. αλεσμένο καρύδι
  • Για την επικάλυψη
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • λίγη κανέλα για πασπάλισμα
  • λίγη ζάχαρη για πασπάλισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι.

    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ή στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση από ένα ταψί 24-26 εκ. ή φόρμα για κέικ δαχτυλίδι με αποσπώμενη βάση.

    Προθερμάνουμε το φούρνο στους 170°C στον αέρα. Θα ψήσουμε το κέικ στη μεσαία σκάρα του φούρνου.

    Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και ανακατεύουμε με κουτάλι. Τα κρατάμε στην άκρη.

    Χτυπάμε μαζί σε μπολ με μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αυγά για 2′ μέχρι να κρεμώσουν και να λιώσει καλά η ζάχαρη.

    Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και εναλλάξ το γάλα με το κοσκινισμένο αλεύρι. Με σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά.

    Αδειάζουμε το μισό μείγμα στο έτοιμο σκεύος.

    Πασπαλίζουμε με τη γέμιση και αδειάζουμε το υπόλοιπο μείγμα.

    Με λάμα από ένα μαχαίρι μπερδεύουμε τα δυο μίγματα, κάνοντας διαδρομές και μπλέκοντάς τα.

    Ψήνουμε στη μεσαία σγάρα για περίπου 40′ μέχρι να βγαίνει στεγνή η λάμα από ένα μαχαίρι από το κέντρο του.

    Μόλις το βγάλουμε, καυτό όπως είναι, περιχύνουμε με το βούτυρο.

    Πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται