Εκτέλεση
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ή στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση από ένα ταψί 24-26 εκ. ή φόρμα για κέικ δαχτυλίδι με αποσπώμενη βάση.
Προθερμάνουμε το φούρνο στους 170°C στον αέρα. Θα ψήσουμε το κέικ στη μεσαία σκάρα του φούρνου.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και ανακατεύουμε με κουτάλι. Τα κρατάμε στην άκρη.
Χτυπάμε μαζί σε μπολ με μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αυγά για 2′ μέχρι να κρεμώσουν και να λιώσει καλά η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και εναλλάξ το γάλα με το κοσκινισμένο αλεύρι. Με σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά.
Αδειάζουμε το μισό μείγμα στο έτοιμο σκεύος.
Πασπαλίζουμε με τη γέμιση και αδειάζουμε το υπόλοιπο μείγμα.
Με λάμα από ένα μαχαίρι μπερδεύουμε τα δυο μίγματα, κάνοντας διαδρομές και μπλέκοντάς τα.
Ψήνουμε στη μεσαία σγάρα για περίπου 40′ μέχρι να βγαίνει στεγνή η λάμα από ένα μαχαίρι από το κέντρο του.
Μόλις το βγάλουμε, καυτό όπως είναι, περιχύνουμε με το βούτυρο.
Πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.