• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
78
  • Για το κέικ
  • 140 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ½ φλ. ζάχαρη (300 γραμ.)
  • 2 αβγά
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 ½ φλ. γάλα (160 γραμ.)
  • Για τη γέμιση
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 3 κ.σ. αλεσμένο καρύδι
  • Για την επικάλυψη
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • λίγη κανέλα για πασπάλισμα
  • λίγη ζάχαρη για πασπάλισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κεικ με καρυδια

    Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι.

    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ή στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση από ένα ταψί 24-26 εκ. ή φόρμα για κέικ δαχτυλίδι με αποσπώμενη βάση.

    Προθερμάνουμε το φούρνο στους 170°C στον αέρα. Θα ψήσουμε το  κέικ στη μεσαία σκάρα του φούρνου.

    Για τη γέμιση του κέικ

    Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και ανακατεύουμε με κουταλι. Τα κρατάμε στην άκρη.

    Χτυπάμε μαζί σε μπολ με μιξερ χειρος το βουτυρο με τη ζαχαρη και τα αυγα για 2′ μέχρι να κρεμώσουν και να λιώσει καλά η ζαχαρη.

    Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και εναλλάξ το γάλα με το κοσκινισμένο αλεύρι. Με σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά.

    Αδειάζουμε το μισό μείγμα στο έτοιμο σκεύος.

    Πασπαλίζουμε με τη γέμιση και αδειάζουμε το υπόλοιπο μείγμα.

    Με λάμα από ένα μαχαίρι μπερδεύουμε τα δυο μίγματα, κάνοντας διαδρομές και μπλέκοντάς τα.

    Ψήνουμε στη μεσαία σγάρα για περίπου 40′ μέχρι να βγαίνει στεγνή η λάμα από ένα μαχαίρι από το κέντρο του.

    Μόλις το βγάλουμε, καυτό όπως είναι, περιχύνουμε με το βούτυρο.

    Πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.

    Διαβάστε οπωσδήποτε το μυστικό επιτυχίας για τέλεια κέικ

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται