Κέικ σαγκουίνι με ροζ γλάσο
Για το Κέικ σαγκουίνι με ροζ γλάσο
Για το Κέικ σαγκουίνι με ροζ γλάσο, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170 βαθμούς C.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε φόρμα στρογγυλή για κέικ με τρύπα στη μέση.
- Παίρνουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού.
- Αφαιρούμε τις φλούδες και τις μεμβράνες και ψιλοκόβουμε τη σάρκα τους ή αλέθουμε στο μπλέντερ.
- Με μίξερ χειρός χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη για 5-6΄να κρεμώσουν και να αφρατέψουν.
- Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά να τα πίνει το μείγμα.
- Προσθέτουμε το λικέρ, το ξύσμα και το σαγκουίνι.
- Κοσκινίζουμε την κανέλα, το αλεύρι και το μπέικιν.
- Χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε σιγά σιγά τα κοσκινισμένα υλικά.
- Ψήνουμε για 55΄περίπου, μέχρι να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού.
- Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και το βάζουμε σε σχάρα.
- Τρυπάμε με σουβλί την επιφάνεια.
- Περιχύνουμε κουταλιές από ζεστό σιρόπι.
- Περιχύνουμε με το ροζ γλάσο.
- Το παγώνουμε για 30΄και σερβίρουμε.
Για το σιρόπι
- Βάζουμε τα υλικά σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 7-8΄μέχρι να μειωθεί ο όγκος του κατά το 1/3.
- Διατηρούμε το σιρόπι ζεστό.
Για το ροζ γλάσο
- Σε μπολ ανακατεύουμε το χυμό σαγκουίνι με την άχνη να γίνει λείο.
- Προσθέτουμε ή αφαιρούμε άχνη για να πυκνώσουμε ή να αραιώσουμε το γλάσο.
Αν σας άρεσε το , θα λατρέψετε και την παρακάτω
https://www.argiro.gr/recipe/keik-lemoni-karuda-me-glaso-lemoniou/