• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 55 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 250 γραμ. βούτυρο
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 2 πορτοκάλια σαγκουίνι (σάρκα και ξύσμα)
  • 2 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κ.γλ μπέικιν πάουντερ
  • Για το σιρόπι
  • χυμό από 2 πορτοκάλια
  • χυμό από 2 σαγκουίνια
  • 2 κ.σ ζάχαρη
  • Για το ροζ γλάσο
  • χυμό από ένα σαγκουίνι
  • 2 φλ. ζάχαρη άχνη

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κέικ σαγκουίνι με ροζ γλάσο

    Για το Κέικ σαγκουίνι με ροζ γλάσο

    Για το Κέικ σαγκουίνι με ροζ γλάσο, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170 βαθμούς C.

    • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε φόρμα στρογγυλή για κέικ με τρύπα στη μέση.
    • Παίρνουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού.
    • Αφαιρούμε τις φλούδες και τις μεμβράνες και ψιλοκόβουμε τη σάρκα τους ή αλέθουμε στο μπλέντερ.
    • Με μίξερ χειρός χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη για 5-6΄να κρεμώσουν και να αφρατέψουν.
    • Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά να τα πίνει το μείγμα.
    • Προσθέτουμε το λικέρ, το ξύσμα και το σαγκουίνι.
    • Κοσκινίζουμε την κανέλα, το αλεύρι και το μπέικιν.
    • Χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε σιγά σιγά τα κοσκινισμένα υλικά.
    • Ψήνουμε για 55΄περίπου, μέχρι να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού.
    • Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και το βάζουμε σε σχάρα.
    • Τρυπάμε με σουβλί την επιφάνεια.
    • Περιχύνουμε κουταλιές από ζεστό σιρόπι.
    • Περιχύνουμε με το ροζ γλάσο.
    • Το παγώνουμε για 30΄και σερβίρουμε.

    Για το σιρόπι

    • Βάζουμε τα υλικά σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση.
    • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 7-8΄μέχρι να μειωθεί ο όγκος του κατά το 1/3.
    • Διατηρούμε το σιρόπι ζεστό.

    Για το ροζ γλάσο

    • Σε μπολ ανακατεύουμε το χυμό σαγκουίνι με την άχνη να γίνει λείο.
    • Προσθέτουμε ή αφαιρούμε άχνη για να πυκνώσουμε ή να αραιώσουμε το γλάσο.

     

    Αν σας άρεσε το , θα λατρέψετε και την παρακάτω

    https://www.argiro.gr/recipe/keik-lemoni-karuda-me-glaso-lemoniou/

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×