Κλασικό κέικ πορτοκάλι, για να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα γαρνίρετε με ροζ γλάσο που το απογειώνει,

Κλασικό κέικ πορτοκάλι, για να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα γαρνίρετε με ροζ γλάσο που το απογειώνει,

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 55 λεπτά
14
  • 3 αυγά μεγάλα
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή ή της αρεσκείας σας
  • 150 γρ. βούτυρο Lurpak soft με ελαιόλαδο
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 150 ml πορτοκαλι
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει

Για το ροζ γλάσο

  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. πορτοκαλι

Για την φόρμα του κέικ

  • 1 κ.σ. βούτυρο Lurpak soft με ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. αλεύρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Προετοιμασία

    Πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

    Αφήστε το βούτυρο με ελαιόλαδο στον πάγκο σας για λίγη ώρα ώστε να γίνει μαλακό σαν κρέμα.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ºC στις αντιστάσεις.

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι.

    Αλείφουμε με μαλακό βούτυρο μια στρογγυλή φόρμα  με διάμετρο 23 εκ.

    Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι την βουτυρωμένη φόρμα και τινάζουμε το περιττό.

    Το μίγμα

    Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά.

    Προσθέτουμε την ζάχαρη και με το σύρμα τα χτυπάμε να σπάσουν τα αυγά, να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μίγμα.

    Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο, το αλάτι, την κανέλα και το ξύσμα.

    Χτυπάμε με το σύρμα για 2’ να γίνουν κρέμα τα υλικά.

    Διαλύουμε την σόδα μαγειρικής στον χυμό.

    Εναλλάξ ρίχνουμε στο μπολ με τα υλικά τα 3/4 από κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με χυμό.

    Ανακατεύουμε με το σύρμα.

    Τέλος, ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και απαλά με μια σπάτουλα αναδιπλώνουμε το μίγμα να χαθεί το αλεύρι.

    Αδειάζουμε το μίγμα στην έτοιμη φόρμα.

    Ψήσιμο-χρόνος

    Το τοποθετούμε στην κάτω σχάρα.

    Ψήνουμε γύρω στην 1 ώρα.

    Είναι έτοιμο όταν φουσκώσει, ροδίσει ολόγυρα και ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της φόρμας.

    Αφήνουμε να σταθεί για 10’ στην φόρμα.

    Μετά ξεφορμάρουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

    Για το ροζ γλάσο

    Βάζουμε 2-3 κ.σ κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη σε ένα μικρό μπολ.

    Προσθέτουμε λίγες σταγόνες χυμό από πορτοκάλια σαγκουίνι.

    Ανακατεύουμε και ελέγχουμε την πυκνότητα του, προσθέτοντας λίγη άχνη αν είναι αραιό ή λίγο χυμό αν είναι πυκνό.

    Το περιχύνουμε αφού κρυώσει τελείως.

    Διαφήμιση

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται